Egy nagy fazékban forralj vizet, és főzd a marhahúst 2-3 órán át, amíg teljesen omlós nem lesz. Ezután szedd ki a húst, és villával szálaira tépkedd.
A főzési idő függ a hús minőségétől. Ha kuktában főzöd, a főzési idő jelentősen lerövidül.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg illatosak lesznek.
Az olívaolaj extra szűz legyen a legjobb íz eléréséhez.
Add hozzá a vékonyra szeletelt piros és zöld kaliforniai paprikát, és párold puhára 5-6 perc alatt.
A paprikát ne párold túl, mert elveszti a roppanósságát és a színét. Akkor jó, ha még éppen egy kicsit ropogós marad.
Keverd hozzá a paradicsompürét, a konzerv paradicsomot, a marhahús alaplevet, az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a babérlevelet, a sót és a borsot. Főzd össze 10 percig.
Ha nincs marhahús alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad.
Add hozzá a szálaira tépkedett marhahúst, és keverd jól össze. Lassú tűzön főzd további 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább főzöd, annál finomabb lesz, mert az ízek jobban összeérnek.
Tálalás előtt keverd hozzá az olívabogyókat, és frissen vágott petrezselyemmel díszítsd. Párolt rizzsel vagy sült banánnal kínáld.
A rizs és a sült banán jól kiegészítik a ropa vieja ízét. Kínálhatsz mellé lime gerezdeket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.