Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
Használj jó minőségű lisztet a legjobb eredmény érdekében.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használnod.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat és a mézet. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
A dagasztás fontos lépés, ne spórold ki az időt! A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon a kelés során. Meleg helyen gyorsabban megkel a tészta.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
Lisztezd be a munkafelületet, hogy ne ragadjon le a tészta. A perec formázásához nézz videókat, ha nem vagy benne biztos, hogyan kell.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbónás víz adja a perecek jellegzetes ízét és színét. Ne hagyd a pereceket túl sokáig a vízben, mert széteshetnek.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg apróra vágott pisztáciával. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A pisztáciát enyhén pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, mielőtt rászórod a perecekre, így intenzívebb lesz az íze. Figyeld a sütőt, mert a perecek hamar megéghetnek.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A perecek a legjobbak frissen, de légmentesen záródó dobozban néhány napig elállnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.