Ropogós mézes-pisztáciás perec tálalva

Ropogós mézes-pisztáciás perec

A ropogós mézes-pisztáciás perec egy különleges kombinációja a sós tészta, a méz édes íze és a pisztácia ropogós textúrája. Az édes és sós ízek tökéletes harmóniában vannak, így egy igazán ínycsiklandó snacket kapunk. Az első pisztáciás perec recepteket a 20. század közepén készítették, és hamarosan közkedvelt rágcsálnivalóvá váltak. Ezt a receptet bárki könnyen elkészítheti otthon, és remek választás mindenféle ünnepi vagy családi összejövetelre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
100 g Pisztácia
3 ek. Méz
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    Használj jó minőségű lisztet a legjobb eredmény érdekében.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használnod.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat és a mézet. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A dagasztás fontos lépés, ne spórold ki az időt! A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon a kelés során. Meleg helyen gyorsabban megkel a tészta.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    Lisztezd be a munkafelületet, hogy ne ragadjon le a tészta. A perec formázásához nézz videókat, ha nem vagy benne biztos, hogyan kell.

    6

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbónás víz adja a perecek jellegzetes ízét és színét. Ne hagyd a pereceket túl sokáig a vízben, mert széteshetnek.

    7

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg apróra vágott pisztáciával. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A pisztáciát enyhén pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, mielőtt rászórod a perecekre, így intenzívebb lesz az íze. Figyeld a sütőt, mert a perecek hamar megéghetnek.

    8

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A perecek a legjobbak frissen, de légmentesen záródó dobozban néhány napig elállnak.