A tofut csepegtesd le, majd papírtörlő segítségével itasd le róla a felesleges nedvességet. Ezután vágd kb. 2 cm-es kockákra. Tipp: minél szárazabb a tofu, annál ropogósabb lesz sütés után.
A tofu nedvességtartalmának csökkentésére használhatsz tofuprést is, ha van otthon. Ha nincs, tegyél rá nehezéket (pl. egy könyvet) a papírtörlővel letakart tofurá, és hagyd állni legalább 30 percig.
Egy tálban forgasd meg a tofukockákat szójaszószban, majd hempergesd meg őket kukoricakeményítőben úgy, hogy minden oldalukat vékony réteg borítsa.
A szójaszósz ad ízt és színt a tofunak, a kukoricakeményítő pedig segít a ropogós kéreg kialakításában. Ügyelj, hogy a kukoricakeményítő egyenletesen borítsa a tofut.
Egy serpenyőben hevíts olajat közepesen magas hőfokon. Tedd bele óvatosan a tofu darabokat, és süsd őket oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Ne zsúfold túl a serpenyőt!
Ha túl sok tofut teszel egyszerre a serpenyőbe, az olaj hőmérséklete leesik, és a tofu nem lesz ropogós. Inkább több adagban süsd.
A kisült tofut szedd ki papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat, majd szórd meg a szezámmaggal. Tipp: enyhén meg is piríthatod a szezámmagot száraz serpenyőben előre, hogy még intenzívebb íze legyen.
A szezámmagot közvetlenül a sütés után szórd a tofurá, mert akkor jobban rátapad. A pirított szezámmag még intenzívebb ízt ad a tofunak.
Gőzöld meg a bao bunokat: helyezd őket egy bambusz- vagy fémgőzölőbe, forrásban lévő víz fölé, és gőzöld 5-6 percig, amíg megpuhulnak és átmelegszenek.
Ha nincs gőzölőd, egy szűrőt is használhatsz, amit egy lábas fölé helyezel. Ügyelj, hogy a szűrő ne érjen a vízbe. A bao bunokat sütőpapírra helyezd, hogy ne ragadjanak le.
Nyisd szét a bao bunokat óvatosan, és töltsd meg őket a szezámmagos ropogós tofuval. Azonnal tálald, hogy a tofu még ropogós maradjon!
A bao bunokat töltheted más zöldségekkel is, például savanyú káposztával, pácolt répával vagy uborkával. Adhatsz hozzájuk szójaszószt, csípős szószt vagy majonézt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.