A báránybordákat mosd meg hideg víz alatt, majd papírtörlővel töröld szárazra. Sózd, borsozd meg, majd dörzsöld be az apróra vágott fokhagymával és friss rozmaringgal.
A báránybordákat sütés előtt legalább 30 perccel vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
Kend meg a húsokat olívaolajjal, majd hagyd pihenni szobahőmérsékleten 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van időd, a húsokat pácolhatod is akár egy éjszakán át a hűtőben.
Egy forró grillrácson vagy grillserpenyőben süsd a báránybordákat oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarna kérget nem kapnak. Ha vastagabb a hús, süsd tovább, de vigyázz, hogy ne száradjon ki.
A húsokat ne nyomkodd sütés közben, mert kifolyik belőlük a lé és kiszáradnak. Használj húshőmérőt, a bárányborda ideális belső hőmérséklete 55-60°C (medium rare).
Amíg a bárány sül, készítsd el a kapormártást. Egy kisebb serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a lisztet, és keverd, amíg világos arany színt nem kap.
A vajat ne égesd meg, mert keserű lesz a mártás.
Öntsd hozzá a tejfölt, keverd simára, majd add hozzá az apróra vágott friss kaprot. Sózd, borsozd ízlés szerint, és adj hozzá egy kevés citromlevet a frissesség érdekében.
A tejfölt fokozatosan adagold, hogy ne csomósodjon össze a mártás. A citromlé helyett használhatsz fehérborecetet is.
Főzd a mártást alacsony lángon 3-4 percig, amíg besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy tejfölt.
A mártást folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.
A roston sült báránybordákat pihentesd 5 percig tálalás előtt, majd kínáld a friss, krémes kapormártással.
A pihentetés segít, hogy a húsrostok ellazuljanak és a hús szaftosabb maradjon. Köretként kínálhatsz hozzá párolt zöldségeket vagy burgonyapürét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.