BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
KezdĂ©skĂ©nt öblĂtsd le a halfilĂ©ket hideg vĂz alatt, majd itasd le rĂłluk a vizet papĂrtörlĆvel. Ez segĂt a felesleges nedvessĂ©g eltĂĄvolĂtĂĄsĂĄban, ami elĆsegĂti a hal egyenletes sĂŒlĂ©sĂ©t.
A hal alapos szĂĄrazra törlĂ©se elengedhetetlen a tökĂ©letes roston sĂŒtĂ©shez. Ăgy elkerĂŒlheted, hogy a hal pĂĄrolĂłdjon ahelyett, hogy sĂŒlne.
Dörzsöld be a halakat sĂłval Ă©s borssal mindkĂ©t oldalon. EzutĂĄn aprĂtsd fel a fokhagymĂĄt Ă©s a petrezselymet, majd szĂłrd rĂĄ a halra.
A fokhagymĂĄt Ă©s a petrezselymet ne aprĂtsd tĂșl finomra, mert könnyen megĂ©ghetnek a grillen. A durvĂĄbb darabok jobban megtartjĂĄk az ĂzĂŒket.
Locsold meg a halat az olĂvaolajjal Ă©s a citromlĂ©vel, majd hagyd ĂĄllni 10 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek. Ez egy gyors pĂĄcolĂĄs, ami kiemeli a hal frissessĂ©gĂ©t.
Ne hagyd a halat tĂșl sokĂĄig pĂĄcolĂłdni citromlĂ©ben, mert a savak 'megfĆzhetik' a halat, ami ront a textĂșrĂĄjĂĄn. A 10 perc pont elegendĆ az Ăzek ĂĄtvĂ©telĂ©re.
MelegĂts fel egy roston sĂŒtĆt vagy grillserpenyĆt közepes-magas hĆfokon. Fontos, hogy a grill jĂłl fel legyen melegĂtve, hogy a hal ne ragadjon le.
A serpenyĆ vagy a grill legyen forrĂł, mielĆtt a halat rĂĄhelyezed. Ha nem elĂ©g forrĂł, a hal könnyen leragad.
Helyezd a halfilĂ©ket a forrĂł grillre bĆrös oldallal lefelĂ© (ha van bĆre). SĂŒsd 3-4 percig, amĂg a hal szĂ©lei ĂĄtlĂĄtszatlannĂĄ vĂĄlnak, majd Ăłvatosan fordĂtsd meg egy lapĂĄttal.
A bĆrös oldal lefelĂ© sĂŒtĂ©s segĂt ropogĂłssĂĄ tenni a bĆrt. Ne piszkĂĄld a halat, amĂg nem vĂĄlik el könnyen a grilltĆl, kĂŒlönben könnyen szĂ©tszakad.
SĂŒsd a mĂĄsik oldalĂĄt is 2-3 percig, amĂg a hal teljesen ĂĄtsĂŒl, de mĂ©g szaftos marad. A hal akkor kĂ©sz, ha könnyedĂ©n szĂ©tvĂĄlik villĂĄval.
A hal könnyen kiszĂĄrad, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, hogy ne sĂŒsd tĂșl. A hal akkor van kĂ©sz, ha a belseje mĂĄr nem ĂĄttetszĆ, de mĂ©g szaftos. Ha bizonytalan vagy, hasznĂĄlj hĂșshĆmĂ©rĆt, a hal belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete 63°C legyen.
TĂĄlalĂĄs elĆtt locsold meg mĂ©g egy kevĂ©s citromlĂ©vel, Ă©s dĂszĂtsd friss petrezselyemmel. TĂĄlalhatod friss salĂĄtĂĄval vagy sĂŒlt zöldsĂ©gekkel.
A friss citromlĂ© Ă©s petrezselyem kiemeli a hal ĂzĂ©t Ă©s frissessĂ©gĂ©t. Ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.