Roston sĂŒlt hal fokhagymĂĄs zöldfƱszerekkel tĂĄlalva

Roston sĂŒlt hal fokhagymĂĄs zöldfƱszerekkel

A roston sĂŒlt hal az egyik legegĂ©szsĂ©gesebb Ă©s legegyszerƱbb mĂłdja a halfogyasztĂĄsnak. A friss zöldfƱszerek Ă©s a fokhagyma kĂŒlönleges aromĂĄt adnak ennek az Ă©telnek, amely tökĂ©letes könnyƱ ebĂ©d vagy vacsora lehet. Az ilyen jellegƱ sĂŒlt halĂ©telek rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱek a mediterrĂĄn konyhĂĄban, ahol a friss alapanyagok Ă©s az egyszerƱ fƱszerezĂ©s a legfontosabbak. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, prĂłbĂĄld ki grillezett zöldsĂ©gekkel vagy egy friss citromos salĂĄtĂĄval tĂĄlalva!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g FehĂ©r hĂșsĂș halfilĂ© (pl. fogas, sĂŒgĂ©r, tilĂĄpia)
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Friss petrezselyem
⭕ 1 ek. Friss bazsalikom
⭕ 1 tk. Friss kakukkfƱ
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Ɛrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilĂ©ket mosd meg, majd töröld szĂĄrazra papĂ­rtörlƑvel.

    A szĂĄrazra törölt halfilĂ© jobban fog pirulni a serpenyƑben.

    2

    A fokhagymåt aprítsd finomra, majd keverd össze az olívaolajjal, a citromlével és az apróra vågott zöldfƱszerekkel.

    HasznĂĄlhatsz kĂŒlönbözƑ zöldfƱszereket, pĂ©ldĂĄul petrezselymet, kaprot, bazsalikomot vagy kakukkfĂŒvet. A fokhagymĂĄt ne Ă©gesd meg, mert keserƱ lesz.

    3

    A halfiléket sózd, borsozd, majd kend be a fƱszeres olajkeverékkel, és hagyd pihenni 15 percig.

    A pĂĄcolĂĄs segĂ­t, hogy a hal Ă­zletesebb legyen. A pĂĄcolĂĄsi idƑt ne hagyd tĂșl sokĂĄig, mert a citromlĂ© megfƑzheti a halat.

    4

    ForrĂłsĂ­ts fel egy grillserpenyƑt közepes hƑfokon, majd helyezd rĂĄ a pĂĄcolt halfilĂ©ket.

    A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a hal azonnal pirulni kezdjen. Ha nem elĂ©g forrĂł, a hal leragad Ă©s szĂ©tesik.

    5

    SĂŒsd a halat oldalankĂ©nt 3-4 percig, amĂ­g aranybarna kĂ©reg kĂ©pzƑdik rajta, Ă©s a belseje omlĂłs marad.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a hal vastagsĂĄgĂĄtĂłl. Ne sĂŒsd tĂșl a halat, mert akkor kiszĂĄrad. Akkor van kĂ©sz, ha a belseje mĂĄr nem ĂĄttetszƑ, de mĂ©g omlĂłs.

    6

    Vedd le a tƱzrƑl, majd pihentesd 2 percig, hogy az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek.

    A pihentetés segít, hogy a hal szaftosabb maradjon.

    7

    Tålald friss citromkarikåkkal és extra petrezselyemmel megszórva, köretként pårolt zöldségekkel vagy salåtåval.

    A citromlé kiemeli a hal ízét. A petrezselyem frissességet ad az ételnek.