A halfiléket mosd meg, majd töröld szárazra papírtörlővel.
A szárazra törölt halfilé jobban fog pirulni a serpenyőben.
A fokhagymát aprítsd finomra, majd keverd össze az olívaolajjal, a citromlével és az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Használhatsz különböző zöldfűszereket, például petrezselymet, kaprot, bazsalikomot vagy kakukkfüvet. A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz.
A halfiléket sózd, borsozd, majd kend be a fűszeres olajkeverékkel, és hagyd pihenni 15 percig.
A pácolás segít, hogy a hal ízletesebb legyen. A pácolási időt ne hagyd túl sokáig, mert a citromlé megfőzheti a halat.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt közepes hőfokon, majd helyezd rá a pácolt halfiléket.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hal azonnal pirulni kezdjen. Ha nem elég forró, a hal leragad és szétesik.
Süsd a halat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna kéreg képződik rajta, és a belseje omlós marad.
A sütési idő függ a hal vastagságától. Ne süsd túl a halat, mert akkor kiszárad. Akkor van kész, ha a belseje már nem áttetsző, de még omlós.
Vedd le a tűzről, majd pihentesd 2 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a hal szaftosabb maradjon.
Tálald friss citromkarikákkal és extra petrezselyemmel megszórva, köretként párolt zöldségekkel vagy salátával.
A citromlé kiemeli a hal ízét. A petrezselyem frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.