Roston sĂŒlt lazac fokhagymĂĄs spenĂłttal tĂĄlalva

Roston sĂŒlt lazac fokhagymĂĄs spenĂłttal

A roston sĂŒlt lazac fokhagymĂĄs spenĂłttal egy klasszikus mediterrĂĄn fogĂĄs, amely az egĂ©szsĂ©ges tĂĄplĂĄlkozĂĄs Ă©s az Ă­nycsiklandĂł Ă­zek tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt kĂ­nĂĄlja. Ez a recept gyorsan Ă©s egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă­gy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs rohanĂłs hĂ©tköznapokon is. A fokhagymĂĄs spenĂłt Ă©s a szaftos lazacfilĂ© friss, könnyƱ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt eredmĂ©nyez, amely garantĂĄltan elnyeri az asztalnĂĄl ĂŒlƑk tetszĂ©sĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 szelet LazacfilĂ©
⭕ 300 g Friss spenót
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfiléket sózd és borsozd meg, majd locsold meg citromlével, és hagyd pihenni 10 percig.

    A citromlĂ© nem csak Ă­zesĂ­ti a lazacot, de segĂ­t a hĂșs szerkezetĂ©nek fellazĂ­tĂĄsĂĄban is.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes hƑfokon, Ă©s helyezd bele a lazacfilĂ©ket bƑrös oldalukkal lefelĂ©. SĂŒsd Ƒket 4-5 percig, majd fordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 3-4 percig, amĂ­g ĂĄtsĂŒlnek.

    A bƑrös oldal lefelĂ© sĂŒtĂ©ssel a bƑr ropogĂłsabb lesz. Ne mozgassuk a filĂ©t a serpenyƑben, amĂ­g a bƑr aranybarna nem lesz, Ă­gy elkerĂŒlhetƑ a letapadĂĄs.

    3

    Közben egy mĂĄsik serpenyƑben olvaszd meg a vajat, Ă©s add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    VigyĂĄzz, hogy a fokhagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ă­zt ad a spenĂłtnak. Alacsonyabb hƑfokon pirĂ­tsd, ha szĂŒksĂ©ges.

    4

    Add a spenĂłtot a fokhagymĂĄs vajhoz, Ă©s közepes hƑfokon pĂĄrold 3-4 percig, amĂ­g a levelek megfonnyadnak. ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal.

    A spenĂłt gyorsan összeesik, ezĂ©rt ne pĂĄrold tĂșl. Ha friss spenĂłtot hasznĂĄlsz, alaposan mosd meg, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a homokot.

    5

    TĂĄlald a roston sĂŒlt lazacot a fokhagymĂĄs spenĂłttal, Ă©s dĂ­szĂ­tsd friss, aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel. KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© friss citromszeleteket.

    A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek. A citromszeletekkel még intenzívebbé teheted a lazac ízét.