A marhahĂșst szobahĆmĂ©rsĂ©kleten hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 30 percig, hogy egyenletesen sĂŒljön.
A hĂșs szobahĆmĂ©rsĂ©kletre hozĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a tökĂ©letes sĂŒtĂ©shez. Ăgy a hĂșs egyenletesen sĂŒl ĂĄt, Ă©s nem lesz kĂvĂŒl tĂșlsĂŒlt, belĂŒl pedig nyers.
Dörzsöld be a hĂșst sĂłval, borssal Ă©s zĂșzott fokhagymĂĄval, majd kend meg olĂvaolajjal.
A fokhagymĂĄt ne zĂșzd tĂșl finomra, mert könnyen megĂ©ghet a grillen. A durvĂĄbb darabok jobban megtartjĂĄk az ĂzĂŒket.
Egy forrĂł grillserpenyĆben vagy rostlapon sĂŒsd a hĂșst közepesen magas hĆfokon 2-3 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂg szĂ©p kĂ©rget kap.
A forrĂł serpenyĆ elengedhetetlen a szĂ©p kĂ©reg kialakĂtĂĄsĂĄhoz. Ne mozgassd a hĂșst a serpenyĆben, amĂg nem vĂĄlik el könnyen, Ăgy biztosĂthatod a tökĂ©letes kĂ©reg kialakulĂĄsĂĄt.
Add hozzĂĄ a vajat Ă©s a rozmaringot, majd locsolgasd a hĂșst a megolvadt vajjal tovĂĄbbi 1-2 percig.
A vajjal valĂł locsolgatĂĄs (basting) segĂt a hĂșst szaftosan tartani Ă©s gazdagabb Ăzt adni neki. HasznĂĄlj egy kanalat a vaj locsolgatĂĄsĂĄhoz.
A sĂŒtĂ©si idĆ utĂĄn vedd le a hĂșst a serpenyĆbĆl, Ă©s hagyd pihenni 5-6 percig, hogy a szaft egyenletesen eloszoljon.
A pihentetĂ©s rendkĂvĂŒl fontos! A pihentetĂ©s alatt a hĂșs rostjai ellazulnak, Ă©s a szaft egyenletesen eloszlik, Ăgy a hĂșs szaftosabb lesz.
AmĂg a hĂșs pihen, kĂ©szĂtsd el a pĂĄrolt rizst: egy lĂĄbasban forrald fel a vizet, adj hozzĂĄ sĂłt, majd keverd bele a rizst.
A rizs pĂĄrolĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj megfelelĆ mennyisĂ©gƱ vizet. ĂltalĂĄban 1 rĂ©sz rizshez 2 rĂ©sz vizet szoktak hasznĂĄlni.
Fedd le a lĂĄbast, Ă©s fĆzd alacsony lĂĄngon kb. 12-15 percig, amĂg a rizs megpuhul Ă©s felszĂvja a vizet.
A rizs pĂĄrolĂĄsa alatt ne emeld fel a fedĆt, mert a gĆz tĂĄvozik, Ă©s a rizs nem fog egyenletesen megfĆni.
A kĂ©sz marhahĂșst szeleteld fel vĂ©kony csĂkokra, Ă©s tĂĄlald a pĂĄrolt rizzsel. ĂzlĂ©s szerint friss zöldsĂ©gekkel vagy salĂĄtĂĄval is kĂnĂĄlhatod.
A hĂșst a rostokra merĆlegesen szeleteld, Ăgy a hĂșs omlĂłsabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.