A marhahúst szobahőmérsékleten hagyd állni legalább 30 percig, hogy egyenletesen süljön.
A hús szobahőmérsékletre hozása kulcsfontosságú a tökéletes sütéshez. Így a hús egyenletesen sül át, és nem lesz kívül túlsült, belül pedig nyers.
Dörzsöld be a húst sóval, borssal és zúzott fokhagymával, majd kend meg olívaolajjal.
A fokhagymát ne zúzd túl finomra, mert könnyen megéghet a grillen. A durvább darabok jobban megtartják az ízüket.
Egy forró grillserpenyőben vagy rostlapon süsd a húst közepesen magas hőfokon 2-3 percig mindkét oldalán, amíg szép kérget kap.
A forró serpenyő elengedhetetlen a szép kéreg kialakításához. Ne mozgassd a húst a serpenyőben, amíg nem válik el könnyen, így biztosíthatod a tökéletes kéreg kialakulását.
Add hozzá a vajat és a rozmaringot, majd locsolgasd a húst a megolvadt vajjal további 1-2 percig.
A vajjal való locsolgatás (basting) segít a húst szaftosan tartani és gazdagabb ízt adni neki. Használj egy kanalat a vaj locsolgatásához.
A sütési idő után vedd le a húst a serpenyőből, és hagyd pihenni 5-6 percig, hogy a szaft egyenletesen eloszoljon.
A pihentetés rendkívül fontos! A pihentetés alatt a hús rostjai ellazulnak, és a szaft egyenletesen eloszlik, így a hús szaftosabb lesz.
Amíg a hús pihen, készítsd el a párolt rizst: egy lábasban forrald fel a vizet, adj hozzá sót, majd keverd bele a rizst.
A rizs párolásához használj megfelelő mennyiségű vizet. Általában 1 rész rizshez 2 rész vizet szoktak használni.
Fedd le a lábast, és főzd alacsony lángon kb. 12-15 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.
A rizs párolása alatt ne emeld fel a fedőt, mert a gőz távozik, és a rizs nem fog egyenletesen megfőni.
A kész marhahúst szeleteld fel vékony csíkokra, és tálald a párolt rizzsel. Ízlés szerint friss zöldségekkel vagy salátával is kínálhatod.
A húst a rostokra merőlegesen szeleteld, így a hús omlósabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.