Roston sĂŒlt marhahĂșs pĂĄrolt rizzsel tĂĄlalva

Roston sĂŒlt marhahĂșs pĂĄrolt rizzsel

A roston sĂŒlt marhahĂșs pĂĄrolt rizzsel egy klasszikus fogĂĄs, amely a vilĂĄg szĂĄmos konyhĂĄjĂĄban megtalĂĄlhatĂł. Az egyszerƱ, de kivĂĄlĂł minƑsĂ©gƱ alapanyagokbĂłl kĂ©szĂ­tett Ă©tel a hĂșs termĂ©szetes Ă­zĂ©t helyezi elƑtĂ©rbe. Ahogy a marhahĂșs a forrĂł serpenyƑben sĂŒl, az illatok azonnal meghozzĂĄk az Ă©tvĂĄgyat. A karamellizĂĄlĂłdott kĂ©reg Ă©s a belĂŒl szaftos textĂșra tökĂ©letes egyensĂșlyt alkot, amelyet a könnyed, pĂĄrolt rizs szĂ©pen kiegĂ©szĂ­t. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs egy gyors, de laktatĂł ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz. KiegĂ©szĂ­thetƑ friss zöldsĂ©gekkel, salĂĄtĂĄval vagy akĂĄr egy fƱszeres mĂĄrtĂĄssal is, hogy mĂ©g gazdagabb Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjtson.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g MarhahĂĄtszĂ­n vagy bĂ©lszĂ­n
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 30 g Vaj
⭕ 1 ág Rozmaring
⭕ 300 g Rizs
⭕ 600 ml Víz
⭕ 1 tk. Só (rizshez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 30 percig, hogy egyenletesen sĂŒljön.

    A hĂșs szobahƑmĂ©rsĂ©kletre hozĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a tökĂ©letes sĂŒtĂ©shez. Így a hĂșs egyenletesen sĂŒl ĂĄt, Ă©s nem lesz kĂ­vĂŒl tĂșlsĂŒlt, belĂŒl pedig nyers.

    2

    Dörzsöld be a hĂșst sĂłval, borssal Ă©s zĂșzott fokhagymĂĄval, majd kend meg olĂ­vaolajjal.

    A fokhagymĂĄt ne zĂșzd tĂșl finomra, mert könnyen megĂ©ghet a grillen. A durvĂĄbb darabok jobban megtartjĂĄk az Ă­zĂŒket.

    3

    Egy forrĂł grillserpenyƑben vagy rostlapon sĂŒsd a hĂșst közepesen magas hƑfokon 2-3 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂ­g szĂ©p kĂ©rget kap.

    A forrĂł serpenyƑ elengedhetetlen a szĂ©p kĂ©reg kialakĂ­tĂĄsĂĄhoz. Ne mozgassd a hĂșst a serpenyƑben, amĂ­g nem vĂĄlik el könnyen, Ă­gy biztosĂ­thatod a tökĂ©letes kĂ©reg kialakulĂĄsĂĄt.

    4

    Add hozzĂĄ a vajat Ă©s a rozmaringot, majd locsolgasd a hĂșst a megolvadt vajjal tovĂĄbbi 1-2 percig.

    A vajjal valĂł locsolgatĂĄs (basting) segĂ­t a hĂșst szaftosan tartani Ă©s gazdagabb Ă­zt adni neki. HasznĂĄlj egy kanalat a vaj locsolgatĂĄsĂĄhoz.

    5

    A sĂŒtĂ©si idƑ utĂĄn vedd le a hĂșst a serpenyƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni 5-6 percig, hogy a szaft egyenletesen eloszoljon.

    A pihentetĂ©s rendkĂ­vĂŒl fontos! A pihentetĂ©s alatt a hĂșs rostjai ellazulnak, Ă©s a szaft egyenletesen eloszlik, Ă­gy a hĂșs szaftosabb lesz.

    6

    AmĂ­g a hĂșs pihen, kĂ©szĂ­tsd el a pĂĄrolt rizst: egy lĂĄbasban forrald fel a vizet, adj hozzĂĄ sĂłt, majd keverd bele a rizst.

    A rizs pĂĄrolĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj megfelelƑ mennyisĂ©gƱ vizet. ÁltalĂĄban 1 rĂ©sz rizshez 2 rĂ©sz vizet szoktak hasznĂĄlni.

    7

    Fedd le a lĂĄbast, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon kb. 12-15 percig, amĂ­g a rizs megpuhul Ă©s felszĂ­vja a vizet.

    A rizs pĂĄrolĂĄsa alatt ne emeld fel a fedƑt, mert a gƑz tĂĄvozik, Ă©s a rizs nem fog egyenletesen megfƑni.

    8

    A kĂ©sz marhahĂșst szeleteld fel vĂ©kony csĂ­kokra, Ă©s tĂĄlald a pĂĄrolt rizzsel. ÍzlĂ©s szerint friss zöldsĂ©gekkel vagy salĂĄtĂĄval is kĂ­nĂĄlhatod.

    A hĂșst a rostokra merƑlegesen szeleteld, Ă­gy a hĂșs omlĂłsabb lesz.