Roti Jala marhahĂșsos rendanggal, friss korianderrel dĂ­szĂ­tve

Roti Jala marhahĂșsos rendanggal

A Roti Jala egy hagyomĂĄnyos malĂĄj Ă©tel, amelyet gyakran kĂ©szĂ­tenek ĂŒnnepi alkalmakra. A rendang egy gazdag, fƱszeres marhahĂșsos Ă©tel, amelyet lassĂș tƱzön fƑznek, Ă­gy az Ă­zek tökĂ©letesen összeĂ©rnek. A Roti Jala egyedi tĂ©sztaformĂĄja, amelyet egyszerƱen formĂĄlhatunk, kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt ad a tĂĄlalĂĄs sorĂĄn. Ez a kombinĂĄciĂł egy igazi malĂĄj klasszikust alkot, amely a fƱszeres hĂșs Ă©s a finom tĂ©szta tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt adja.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g MarhahĂșs (darĂĄlva)
⭕ 1 csĂ©sze Liszt
⭕ 1 csĂ©sze Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Curry por
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 csĂ©sze VĂ­z
⭕ 2 ág Friss koriander
⭕ 1 adag Roti Jala tĂ©sztĂĄhoz szĂŒksĂ©ges hozzĂĄvalĂłk (liszt, vĂ­z, tojĂĄs)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt marhahĂșst egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel olĂ­vaolajjal, majd add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket 5-7 percig, amĂ­g ĂŒvegesednek.

    A hagyma és fokhagyma pirítåsa kiemeli az ízeket, így még gazdagabbå teszi a tölteléket.

    2

    Add hozzĂĄ a curry port, kömĂ©nyt, sĂłt Ă©s borsot, majd keverd jĂłl össze. FƑzd 5-7 percig, hogy a fƱszerek ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    A curry és kömény intenzívebbé teszi az ételt, próbåld meg kóstolni, hogy tetszik-e az íz.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a vizet Ă©s a friss koriandert, majd fƑzd tovĂĄbbi 5 percig, hogy a hĂșs jĂłl ĂĄtvegye a fƱszerek Ă­zĂ©t.

    A koriander friss Ă­ze segĂ­t kiegyensĂșlyozni a fƱszeres hĂșs gazdagsĂĄgĂĄt.

    4

    A Roti Jala tĂ©sztĂĄt kĂ©szĂ­tsd el: A lisztet, tojĂĄsokat, vizet Ă©s sĂłt egy tĂĄlban keverd össze. A tĂ©szta ĂĄllagĂĄnak kell lenni elĂ©g hĂ­gnak ahhoz, hogy könnyedĂ©n csurogjon a tĂ©sztanyomĂł eszközbƑl.

    A tészta akkor jó, ha olyan ållaga van, mint a palacsintatésztånak.

    5

    Egy Roti Jala formĂĄt hasznĂĄlj, vagy egy szƱrƑt, amelyen keresztĂŒl a tĂ©sztĂĄt egyenletesen csurgathatod a serpenyƑbe. AlakĂ­ts belƑle egy hĂĄlĂłs formĂĄt.

    Ha nem talĂĄlsz formĂĄt, hasznĂĄlhatsz egy kicsit szĂ©lesebb lyukĂș szƱrƑt is.

    6

    A Roti Jala-t Ăłvatosan tedd a serpenyƑbe, Ă©s sĂŒsd mindkĂ©t oldalĂĄt 2-3 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Ne sĂŒsd tĂșl, mert akkor könnyen kemĂ©ny lesz, ha tĂșl sokĂĄig hagyod a tƱzön.

    7

    Amikor a Roti Jala elkĂ©szĂŒlt, tĂĄlald a marhahĂșsos rendanggal. A tĂĄlalĂĄshoz egy kis friss korianderrel dĂ­szĂ­tsd.

    A koriander friss zöld Ă­ze remekĂŒl illik a fƱszeres hĂșs Ă©s a puha tĂ©szta kombinĂĄciĂłjĂĄhoz.