Rozmaringos fokhagymás mártás egy tálban, friss rozmaringgal és pirított kenyérrel tálalva.

Rozmaringos Fokhagymás Mártás

A rozmaringos fokhagymás mártás egy gazdag és ízletes kiegészítő, amely a tejszín krémességét és a friss rozmaring fűszerességét ötvözi. Ez a mártás tökéletes választás lehet grillezett húsok, sült zöldségek vagy akár friss kenyér mellé is. Az egyszerű alapanyagok ellenére ez a recept lenyűgöző ízvilágot kínál, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 ág Friss rozmaring
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejszín
1 ek. Vaj
1 ek. Liszt
0.5 tk.
0.25 tk. Fehér bors
1 tk. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat egy közepes lábosban, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a mártásnak. Alacsony lángon pirítsd.

    2

    Keverd hozzá a lisztet, és pirítsd további 1 percig, hogy rántást készíts.

    A lisztet alaposan keverd el a vajjal, hogy ne maradjanak benne csomók. A rántásnak halvány arany színűnek kell lennie.

    3

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes mártást kapj.

    A tejszínt lassan, adagonként öntsd a rántáshoz, miközben folyamatosan kevered egy habverővel. Ha mégis keletkeznek csomók, szűrőn passzírozd át a mártást.

    4

    Ízesítsd sóval, fehér borssal és citromlével. Alacsony lángon főzd 3-4 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

    A citromlével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen a mártás. Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá többet.

    5

    Tálald a mártást forrón, grillezett húsok vagy sült zöldségek mellé.

    A mártást tálalás előtt érdemes még egyszer átkeverni, hogy a tetején ne képződjön bőr.