Olvaszd meg a vajat egy közepes lábosban, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a mártásnak. Alacsony lángon pirítsd.
Keverd hozzá a lisztet, és pirítsd további 1 percig, hogy rántást készíts.
A lisztet alaposan keverd el a vajjal, hogy ne maradjanak benne csomók. A rántásnak halvány arany színűnek kell lennie.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes mártást kapj.
A tejszínt lassan, adagonként öntsd a rántáshoz, miközben folyamatosan kevered egy habverővel. Ha mégis keletkeznek csomók, szűrőn passzírozd át a mártást.
Ízesítsd sóval, fehér borssal és citromlével. Alacsony lángon főzd 3-4 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
A citromlével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen a mártás. Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá többet.
Tálald a mártást forrón, grillezett húsok vagy sült zöldségek mellé.
A mártást tálalás előtt érdemes még egyszer átkeverni, hogy a tetején ne képződjön bőr.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.