Rozmaringos ghee, aranysĂĄrga szĂ­nben, friss rozmaringgal

Rozmaringos ghee

A ghee, vagy mĂĄs nĂ©ven tisztĂ­tott vaj, a dĂ©l-ĂĄzsiai konyhĂĄban hagyomĂĄnyosan hasznĂĄlatos. A rozmaringos ghee egy egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges vĂĄltozata a hagyomĂĄnyos gheenak, amely a friss rozmaring gazdag, fƱszeres Ă­zĂ©t adja hozzĂĄ a vajhoz. Ez az Ă©tel remekĂŒl illik fƑzĂ©shez, pörköltekhez vagy akĂĄr pirĂ­tĂłsra kenve.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 250 g Vaj
⭕ 2 ág Friss rozmaring
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat egy kis serpenyƑben alacsony lángon kezd el olvasztani.

    Figyelj rĂĄ, hogy a vaj ne Ă©gjen meg! Ha tĂșl magas hƑmĂ©rsĂ©kleten olvasztod, akkor a ghee Ă­ze megvĂĄltozhat.

    2

    Amikor a vaj teljesen felolvadt, adj hozzĂĄ a rozmaringot, Ă©s hagyd lassan fƑni 10-15 percig, hogy a fƱszerek kiadjĂĄk az Ă­zĂŒket.

    Ha erƑsebb rozmaring Ă­zt szeretnĂ©l, fƑzd tovĂĄbb a vajat, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne karamellizĂĄlĂłdjon.

    3

    MiutĂĄn a vaj aranysĂĄrga szĂ­nƱ lett, Ă©s a habja leĂŒlepedett az aljĂĄra, szƱrd le a fƱszereket Ă©s a maradĂ©k habot.

    A szƱrĂ©shez hasznĂĄlhatsz finom szƱrƑt vagy sajtolĂłt, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a habot Ă©s a rozmaringot.

    4

    A kĂ©sz ghee-t öntsd ĂĄt egy tiszta ĂŒvegbe, Ă©s hagyd kihƱlni. TĂĄrold hƱvös, sötĂ©t helyen.

    A rozmaringos ghee hónapokig eltartható, ha megfelelƑen tárolod.