Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazd ki és lisztezd be a tortaformát, amely rózsa formájú sütőforma is lehet.
A bonyolult formájú sütőformákat alaposan ki kell vajazni és lisztezni, hogy a tészta ne ragadjon bele. Használhatsz sütőspray-t is.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat szitáld össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a tészta könnyebb legyen.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat is érdemes egy kicsit felverni, mielőtt a vajas keverékhez adod.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés rágós tésztát eredményezhet.
Oszd a tésztát két részre, az egyikhez keverj rózsaszín ételfestéket. Öntsd a tésztát a formába, és süsd 25-30 percig. Hagyd kihűlni.
Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát annyira, mint a folyékony. A színt fokozatosan adagold, amíg el nem éred a kívánt árnyalatot.
A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.
A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, különben nem fog kemény habbá válni. A krémsajtot hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, hogy könnyebb legyen elkeverni.
Helyezd a tortát a tálaló tálcára, és vond be a krémmel egyenletesen, majd simítsd el.
A krémet egy spatulával vagy késsel tudod a legegyszerűbben elsimítani. Ha a krém túl lágy, tedd be egy kicsit a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
A fondantból formázz rózsákat és leveleket. Helyezd őket a torta tetejére és oldalára, ízlés szerint elrendezve.
A fondantot gyúrd át alaposan, mielőtt formázni kezded. Ha ragad, szórd meg egy kis porcukorral. A rózsák és levelek rögzítéséhez használhatsz egy kis vizet.
Szórd meg a tortát ehető gyöngyökkel, hogy elegáns hatást érj el.
Az ehető gyöngyöket csipesszel tudod a legkönnyebben elhelyezni a tortán.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy a díszítés megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a krém és a díszítés megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.