Rózsa alakú torta rózsaszín és zöld fondant díszítéssel

Rózsa alakú torta

A rózsa alakú torta az elegancia és romantika megtestesítője. Ez a gyönyörű desszert tökéletes választás esküvőkre, évfordulókra vagy bármilyen különleges eseményre. A rózsák és levelek fondantból készülnek, ami nemcsak látványos, hanem könnyen formázható is. Az ehető gyöngyökkel kiegészített torta nemcsak szemet gyönyörködtető, de ízletes is. Az elkészítése meglepően egyszerű, mégis a végeredmény garantáltan lenyűgözi a vendégeidet.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 30 perc
4500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
250 g Kristálycukor
200 g Vaj
4 db Tojás
200 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 csipet
5 csepp Ételfesték (rózsaszín árnyalatok)
400 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
200 g Fondant (rózsaszín és zöld)
50 g Ehető gyöngyök

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazd ki és lisztezd be a tortaformát, amely rózsa formájú sütőforma is lehet.

    A bonyolult formájú sütőformákat alaposan ki kell vajazni és lisztezni, hogy a tészta ne ragadjon bele. Használhatsz sütőspray-t is.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat szitáld össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a tészta könnyebb legyen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat is érdemes egy kicsit felverni, mielőtt a vajas keverékhez adod.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés rágós tésztát eredményezhet.

    5

    Oszd a tésztát két részre, az egyikhez keverj rózsaszín ételfestéket. Öntsd a tésztát a formába, és süsd 25-30 percig. Hagyd kihűlni.

    Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát annyira, mint a folyékony. A színt fokozatosan adagold, amíg el nem éred a kívánt árnyalatot.

    6

    A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, különben nem fog kemény habbá válni. A krémsajtot hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, hogy könnyebb legyen elkeverni.

    7

    Helyezd a tortát a tálaló tálcára, és vond be a krémmel egyenletesen, majd simítsd el.

    A krémet egy spatulával vagy késsel tudod a legegyszerűbben elsimítani. Ha a krém túl lágy, tedd be egy kicsit a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

    8

    A fondantból formázz rózsákat és leveleket. Helyezd őket a torta tetejére és oldalára, ízlés szerint elrendezve.

    A fondantot gyúrd át alaposan, mielőtt formázni kezded. Ha ragad, szórd meg egy kis porcukorral. A rózsák és levelek rögzítéséhez használhatsz egy kis vizet.

    9

    Szórd meg a tortát ehető gyöngyökkel, hogy elegáns hatást érj el.

    Az ehető gyöngyöket csipesszel tudod a legkönnyebben elhelyezni a tortán.

    10

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy a díszítés megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a krém és a díszítés megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.