Szitáld át a mandulalisztet és a porcukrot, hogy teljesen sima textúrát kapj.
Ez a lépés elengedhetetlen a macaronok sima felületéhez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, dobd ki őket.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd lassan add hozzá a kristálycukrot, miközben tovább kevered. A végén keverd bele az ételfestéket.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű a legjobb eredmény érdekében. Addig verd, amíg fényes és kemény habot nem kapsz, ami a habverőről nem folyik le.
Óvatosan forgasd bele a mandulaliszt és porcukor keverékét a tojásfehérjébe, ügyelve, hogy ne törd össze a habot.
Ez a macaronkészítés legkritikusabb része. Használj egy spatulát, és lentről felfelé haladva forgasd össze a két keveréket. A cél egy lágy, de mégis tartós massza elérése (macaronage).
Egy sütőpapírral bélelt tepsire formázz kis kör alakú macaronokat habzsák segítségével. Hagyd pihenni 30 percig, hogy bőr képződjön a tetején.
A macaronok mérete legyen egyforma, hogy egyenletesen süljenek. A pihentetés elengedhetetlen a 'lábak' kialakulásához sütés közben. Akkor jó, ha a tetejük nem ragad.
Süsd a macaronokat 150°C-on 12-15 percig, majd hagyd őket teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda. A macaronok akkor jók, ha a 'lábaik' kialakultak, és könnyen leválnak a sütőpapírról.
A krémhez habosítsd fel a vajat, majd keverd hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot. A krémet habzsák segítségével helyezd a macaronok egyik felére, és tegyél rá egy kis eperlekvárt is.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A krém ízesítése ízlés szerint változtatható.
Ragaszd össze a macaronokat, majd építs belőlük egy tortaformát, rétegezve őket a krémmel és lekvárral.
A macaronok legyenek egyforma méretűek, hogy a torta egyenletes legyen. A krémet egyenletesen oszlasd el a rétegek között.
Hűtsd le a tortát 2-3 órára, majd tálalás előtt díszítsd friss eperrel és porcukorral.
A hűtés segít a tortának stabilizálódni, és könnyebben szeletelhető lesz. A díszítés ízlés szerint variálható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.