Rózsaszín macaron torta elegáns tálalásban

Rózsaszín macaron torta

A macaronok készítése a francia cukrászat egyik legikonikusabb művészete, amely türelmet és precizitást igényel. Ez a rózsaszín macaron torta a hagyományos macaronok eleganciáját ötvözi egy látványos torta formájában. Az élénk színek és az ízek harmóniája egyedülálló desszertet eredményez, amely bármilyen különleges alkalomra tökéletes választás. A rétegek közé rejtett eperlekvár frissessége és a lágy krém tökéletes kontrasztot alkot a roppanós mandulás héjjal.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
4200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Mandulaliszt
200 g Porcukor
150 g Tojásfehérje
150 g Kristálycukor
1 cs. Ételfesték (rózsaszín)
200 g Vaj
100 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
100 g Eperlekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a mandulalisztet és a porcukrot, hogy teljesen sima textúrát kapj.

    Ez a lépés elengedhetetlen a macaronok sima felületéhez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, dobd ki őket.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd lassan add hozzá a kristálycukrot, miközben tovább kevered. A végén keverd bele az ételfestéket.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű a legjobb eredmény érdekében. Addig verd, amíg fényes és kemény habot nem kapsz, ami a habverőről nem folyik le.

    3

    Óvatosan forgasd bele a mandulaliszt és porcukor keverékét a tojásfehérjébe, ügyelve, hogy ne törd össze a habot.

    Ez a macaronkészítés legkritikusabb része. Használj egy spatulát, és lentről felfelé haladva forgasd össze a két keveréket. A cél egy lágy, de mégis tartós massza elérése (macaronage).

    4

    Egy sütőpapírral bélelt tepsire formázz kis kör alakú macaronokat habzsák segítségével. Hagyd pihenni 30 percig, hogy bőr képződjön a tetején.

    A macaronok mérete legyen egyforma, hogy egyenletesen süljenek. A pihentetés elengedhetetlen a 'lábak' kialakulásához sütés közben. Akkor jó, ha a tetejük nem ragad.

    5

    Süsd a macaronokat 150°C-on 12-15 percig, majd hagyd őket teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda. A macaronok akkor jók, ha a 'lábaik' kialakultak, és könnyen leválnak a sütőpapírról.

    6

    A krémhez habosítsd fel a vajat, majd keverd hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot. A krémet habzsák segítségével helyezd a macaronok egyik felére, és tegyél rá egy kis eperlekvárt is.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A krém ízesítése ízlés szerint változtatható.

    7

    Ragaszd össze a macaronokat, majd építs belőlük egy tortaformát, rétegezve őket a krémmel és lekvárral.

    A macaronok legyenek egyforma méretűek, hogy a torta egyenletes legyen. A krémet egyenletesen oszlasd el a rétegek között.

    8

    Hűtsd le a tortát 2-3 órára, majd tálalás előtt díszítsd friss eperrel és porcukorral.

    A hűtés segít a tortának stabilizálódni, és könnyebben szeletelhető lesz. A díszítés ízlés szerint variálható.