Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapoknak teljesen el kell merülniük a vízben, hogy egyenletesen puhuljanak meg.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot és a rózsavizet.
A rózsavíz mennyiségével óvatosan bánj, mert túl soktól keserű lehet a desszert. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint csak a tűzről levéve add a tejszínes keverékhez, hogy ne veszítse el a zselésítő képességét.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A poharakat töltsd meg majdnem teljesen, de hagyj helyet a díszítésnek a tetején.
Amikor a panna cotta megszilárdult, tálalás előtt díszítsd ehető rózsaszirmokkal, és opcionálisan egy kevés rózsavizet permetezhetsz a tetejére.
Az ehető rózsaszirmok frissességet és eleganciát kölcsönöznek a desszertnek. A rózsavízzel való permetezés fokozza a rózsás ízt, de ne vidd túlzásba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.