Rumkrémes macaron

Rumkrémes macaron

A macaron francia eredetű édesség, melyet a 18. század végén kezdtek készíteni. Az idők során sokféle változata alakult ki, melyek különböző krémekkel töltve váltak népszerűvé. A rumkrémes változat különleges ízvilágot kínál a rum kedvelőinek, és remek választás egyedi desszertként bármilyen alkalomra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
30 ml Rum
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy sima állagú legyen.

    A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok sima felületűek legyenek.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsiradékmentes edényben verd fel. Egy csipet sóval könnyebben kemény habot kapsz.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverést spatula segítségével végezd, lentről felfelé haladva. A cél, hogy a száraz hozzávalók éppen csak elkeveredjenek a habban.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek. Használhatsz sablont is a rajzoláshoz.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a teteje mattá válik, és egy vékony héj képződik rajta. Ez a macaronok jellegzetes "lábát" eredményezi.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő függ a sütőtől. Ha a macaronok teteje megreped, akkor túl magas a hőmérséklet. Ha nem képződik "láb", akkor túl alacsony a hőmérséklet vagy nem pihentetted eleget a tésztát.

    7

    A rumkrémet készítsd el: melegítsd fel a tejszínt egy lábosban, és olvaszd fel benne a fehér csokoládét.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg a csokoládé el nem olvad benne.

    8

    Miután a csokoládé teljesen felolvadt, vedd le a tűzről, és öntsd bele a rumot. Keverd jól össze, majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.

    A rumot ízlés szerint adagolhatod. Ha nem szeretnél rumot használni, helyettesítheted más aromával.

    9

    Amikor a krém kihűlt, habosra verheted. Tedd a hűtőbe 10 percre, hogy sűrűbb legyen.

    A krémet ne verd túl, mert kicsapódhat.

    10

    A kihűlt macaronok egyik felére kenj egy adagot a rumkrémből, majd egy másik macaronnal zárd össze őket.

    A krémet habzsákból könnyebb egyenletesen eloszlatni.

    11

    Hagyd a kész macaronokat 1-2 órán át pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok állaga tökéletes legyen.