Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy sima állagú legyen.
A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok sima felületűek legyenek.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsiradékmentes edényben verd fel. Egy csipet sóval könnyebben kemény habot kapsz.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést spatula segítségével végezd, lentről felfelé haladva. A cél, hogy a száraz hozzávalók éppen csak elkeveredjenek a habban.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek. Használhatsz sablont is a rajzoláshoz.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a teteje mattá válik, és egy vékony héj képződik rajta. Ez a macaronok jellegzetes "lábát" eredményezi.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő függ a sütőtől. Ha a macaronok teteje megreped, akkor túl magas a hőmérséklet. Ha nem képződik "láb", akkor túl alacsony a hőmérséklet vagy nem pihentetted eleget a tésztát.
A rumkrémet készítsd el: melegítsd fel a tejszínt egy lábosban, és olvaszd fel benne a fehér csokoládét.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg a csokoládé el nem olvad benne.
Miután a csokoládé teljesen felolvadt, vedd le a tűzről, és öntsd bele a rumot. Keverd jól össze, majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
A rumot ízlés szerint adagolhatod. Ha nem szeretnél rumot használni, helyettesítheted más aromával.
Amikor a krém kihűlt, habosra verheted. Tedd a hűtőbe 10 percre, hogy sűrűbb legyen.
A krémet ne verd túl, mert kicsapódhat.
A kihűlt macaronok egyik felére kenj egy adagot a rumkrémből, majd egy másik macaronnal zárd össze őket.
A krémet habzsákból könnyebb egyenletesen eloszlatni.
Hagyd a kész macaronokat 1-2 órán át pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok állaga tökéletes legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.