Rumlikőrös gnocchi tálalva

Rumlikőrös gnocchi

A rumlikőrös gnocchi egy fűszeres és elegáns desszert, amely a hagyományos olasz gnocchi és a likőrös édességek tökéletes kombinációja. A fahéjas-rumos mártás selymesen bevonja a pirított gnocchikat, míg a csokoládéreszelék tovább fokozza az édesség gazdagságát. Ez a recept ideális egy ünnepi alkalomra vagy egy különleges desszertként egy felnőtteknek szóló vacsora után.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
100 ml Rumlikőr
50 g Barnacukor
100 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Fahéj
50 g Csokoládéreszelék
30 g Vaj
30 g Porcukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonya főzési ideje függ a méretétől. Szúrj bele egy villát, hogy ellenőrizd, megpuhult-e.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A meleg burgonyát könnyebb áttörni, és kevésbé lesz ragacsos a gnocchi.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert a gnocchi kemény lesz. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    Lisztezd be a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon le.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    Ne tegyél túl sok gnocchit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet, és összeragadhatnak.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet. Közepes lángon pirítsd a gnocchit.

    7

    Egy kis lábosban keverd össze a rumlikőrt, a barnacukrot, a vaníliát és a fahéjat, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    Ha nincs rumlikőr, használhatsz rumot és egy kevés vanília kivonatot.

    8

    Amikor a cukor teljesen feloldódott, öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetve sűrítsd be a mártást.

    A tejszínt lassan öntsd a mártáshoz, folyamatos keverés mellett, hogy ne csapódjon ki.

    9

    Öntsd a rumlikőrös mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd össze a gnocchit a mártással, hogy ne törjenek össze.

    10

    Szórd meg porcukorral és csokoládéreszelékkel, hogy extra édes és gazdag ízvilágot adj neki.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók, és egyenletesen oszlasd el.

    11

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra fahéjjal és csokoládéreszelékkel díszítve!

    Azonnal tálald, mert a gnocchi hamar elveszíti a frissességét.