Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
A burgonya főzési ideje függ a méretétől. Szúrj bele egy villát, hogy ellenőrizd, megpuhult-e.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
A meleg burgonyát könnyebb áttörni, és kevésbé lesz ragacsos a gnocchi.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert a gnocchi kemény lesz. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
Lisztezd be a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon le.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
Ne tegyél túl sok gnocchit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet, és összeragadhatnak.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.
A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet. Közepes lángon pirítsd a gnocchit.
Egy kis lábosban keverd össze a rumlikőrt, a barnacukrot, a vaníliát és a fahéjat, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
Ha nincs rumlikőr, használhatsz rumot és egy kevés vanília kivonatot.
Amikor a cukor teljesen feloldódott, öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetve sűrítsd be a mártást.
A tejszínt lassan öntsd a mártáshoz, folyamatos keverés mellett, hogy ne csapódjon ki.
Öntsd a rumlikőrös mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
Óvatosan forgasd össze a gnocchit a mártással, hogy ne törjenek össze.
Szórd meg porcukorral és csokoládéreszelékkel, hogy extra édes és gazdag ízvilágot adj neki.
A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók, és egyenletesen oszlasd el.
Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra fahéjjal és csokoládéreszelékkel díszítve!
Azonnal tálald, mert a gnocchi hamar elveszíti a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.