A mazsolát áztasd be a rumba legalább 30 percre. Ez alatt az idő alatt megduzzad és átveszi az aromát. Szűrd le, de a rumot tartsd meg.
Minél jobb minőségű rumot használsz, annál finomabb lesz a naan.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a naan tésztája könnyebb legyen.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet, olívaolajat és a megmaradt rumot is. Gyúrd össze sima tésztává kb. 10 perc alatt.
A joghurt puhábbá teszi a tésztát. Használj zsíros joghurtot a legjobb eredményért.
Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, míg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hőmérséklet a 25-30°C. Ha nincs meleg helyed, a sütőt is használhatod alacsony hőfokon.
Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre, formázz belőlük gombócokat, majd nyújtsd ki oválisra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.
A kinyújtott naan egyik felére szórd rá az előáztatott, leszűrt mazsolát, hajtsd rá a másik felét, majd kissé nyújtsd újra, hogy jól záródjon.
Ügyelj arra, hogy a mazsola egyenletesen oszoljon el a tésztán.
Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a lángot.
A forró naanokat azonnal kend meg olvasztott vajjal – ez puhává és fényessé varázsolja őket.
A vaj helyett használhatsz ghít (tisztított vajat) is.
Tálald melegen, önmagában vagy egy kanál natúr joghurttal. A rumos mazsola illata és íze fantasztikus élményt nyújt.
A joghurt mellé kínálhatsz egy kevés mézet is, ami remekül kiegészíti a rumos-mazsolás ízvilágot.
Tipp: ha még intenzívebb ízt szeretnél, a mazsolát előző este is beáztathatod rumba, és hűtőben tárolhatod.
A hosszabb áztatás még jobban átjárja a mazsolát a rum ízével, de ne felejtsd el lecsöpögtetni sütés előtt, hogy ne legyen túl nedves a tészta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.