Rumos-meggyes macaron

Rumos-meggyes macaron

A rumos-meggyes macaron a francia macaron tésztát ötvözi a meggy frissítő ízével, amit a rum aromás, gazdag jegyei egészítenek ki. A fehér csokoládéval készült töltelék gazdag és krémes, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás tavaszi vagy nyári alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 g Friss meggy
1 ek. RUM
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a rumos-meggyes tölteléket: a meggyet pürésítsd, majd keverd bele a rumot és a tejszínt.

    A meggypürébe ízlés szerint adhatsz egy kevés citromlevet is, hogy frissítse az ízét. A rum mennyiségét is szabályozhatod.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás biztosítja a sima, egyenletes állagot a macaron tésztájában.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű a legjobb eredmény érdekében.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A túlkeverés lapos, nem szép macaronokat eredményezhet.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj kör alakú sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés során a macaronok tetején egy vékony bőr képződik, ami elengedhetetlen a lábak kialakulásához.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra, hogy ne égjenek meg.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a meggyes-rumos tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek a megfelelő állag elérésében.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes rumos-meggyes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket ne vidd túl a macaron szélére, hogy összeragasztáskor ne folyjon ki.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés során a macaronhéj kissé megpuhul, és a töltelék ízei jobban összeérnek.