Készítsd el a rumos-meggyes tölteléket: a meggyet pürésítsd, majd keverd bele a rumot és a tejszínt.
A meggypürébe ízlés szerint adhatsz egy kevés citromlevet is, hogy frissítse az ízét. A rum mennyiségét is szabályozhatod.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás biztosítja a sima, egyenletes állagot a macaron tésztájában.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű a legjobb eredmény érdekében.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A túlkeverés lapos, nem szép macaronokat eredményezhet.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj kör alakú sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés során a macaronok tetején egy vékony bőr képződik, ami elengedhetetlen a lábak kialakulásához.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra, hogy ne égjenek meg.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a meggyes-rumos tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek a megfelelő állag elérésében.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes rumos-meggyes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket ne vidd túl a macaron szélére, hogy összeragasztáskor ne folyjon ki.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés során a macaronhéj kissé megpuhul, és a töltelék ízei jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.