A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra. Tedd félre.
A friss halat könnyen fel lehet vágni szeletekre, ha előtte eltávolítod a bőrét.
A zöldhagymát, fokhagymát, sárgarépát és cukkinit vágd fel, és készítsd elő a leveshez.
A zöldségeket apró csíkokra vágva gyorsabban főnek meg, és egyenletesebben oszlanak el a levesben.
Egy nagy fazékban öntsd fel a vizet, majd add hozzá a szójaszószt, chilipehelyt és egy kevés sót. Hozd felforra a levest.
A szójaszósz alapot ad a levesnek, míg a chilipehely extra ízt ad, de ha enyhébben szeretnéd, csökkentheted a mennyiségét.
Miután a leves felforrt, add hozzá a felvágott halat, zöldségeket, tofut, fokhagymát, és főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek és a hal megpuhulnak.
A halat ne főzd túl, hogy ne legyen száraz. Ha a hal túl hamar szétmállik, akkor a főzési idő csökkenthető.
A végén szórd meg chilipehellyel, és ízlés szerint sóval ízesítsd. Keverd jól össze, és főzd még egy percig.
A chilipehellyel igazíthatod az étel csípősségét, de ne tedd túl fűszeressé, hogy ne nyomja el a hal ízét.
A kész Saengseon Jjigae-t tálald forrón, és élvezd a gazdag, halas ízeket!
A leves legfinomabb friss rizs mellett fogyasztva, hogy gazdagabbá váljon az étkezés.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.