A tofu-t kockákra vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.
A tofu kockák ne legyenek túl nagyok, hogy jól átjárja a leves a fűszereket.
A szezámolajat egy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldhagymát. Pár percig pirítjuk, hogy illatos legyen.
Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Hozzáadjuk a gochujang-ot és a gochugaru-t, és alaposan elkeverjük, hogy a fűszerek a hagymákkal jól összekeveredjenek.
A koreai chili paszta és a chili pehely a leves igazi ízét adja, így érdemes ne sajnálni őket.
Ezután beleöntjük a vizet, és hozzáadjuk a doenjang-t (szója paszta). Felforraljuk, majd alacsony lángon 10-15 percig főzzük.
A doenjang gazdag, sós ízt ad a levesnek, tehát próbáljuk ki a sűrűséget, ha szükséges, vizet adjunk hozzá.
Hozzáadjuk a tofu-t, és a sózott rákot (saeujeot). A levest még 5-10 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha a rák túl erősnek tűnik, egy kis vízzel hígíthatjuk.
Tálalás előtt fehérborsot adunk hozzá, és a levest tálaljuk melegen, friss zöldhagymával díszítve.
Friss chili is jól illik hozzá, ha extra csípősséget szeretnénk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.