Saeujeot jjigae, koreai fűszeres rákos tofu leves tálalva

Saeujeot jjigae

A Saeujeot jjigae egy tradicionális koreai étel, amelyet főként a koreai háztartásokban fogyasztanak, különösen télen, mivel melegítő hatású és tápláló. Az étel a sózott rák (saeujeot) és a tofu kombinációja, amelyet gazdag fűszerekkel és pasztákkal, például gochujang és doenjang keverékével ízesítenek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Saeujeot (koreai sózott rák)
200 g Tofu
1 ek. Koreai chili paszta (gochujang)
1 tk. Koreai chili pehely (gochugaru)
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Sójabab paszta (doenjang)
800 ml Víz
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk. Fehérbors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofu-t kockákra vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.

    A tofu kockák ne legyenek túl nagyok, hogy jól átjárja a leves a fűszereket.

    2

    A szezámolajat egy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldhagymát. Pár percig pirítjuk, hogy illatos legyen.

    Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    Hozzáadjuk a gochujang-ot és a gochugaru-t, és alaposan elkeverjük, hogy a fűszerek a hagymákkal jól összekeveredjenek.

    A koreai chili paszta és a chili pehely a leves igazi ízét adja, így érdemes ne sajnálni őket.

    4

    Ezután beleöntjük a vizet, és hozzáadjuk a doenjang-t (szója paszta). Felforraljuk, majd alacsony lángon 10-15 percig főzzük.

    A doenjang gazdag, sós ízt ad a levesnek, tehát próbáljuk ki a sűrűséget, ha szükséges, vizet adjunk hozzá.

    5

    Hozzáadjuk a tofu-t, és a sózott rákot (saeujeot). A levest még 5-10 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha a rák túl erősnek tűnik, egy kis vízzel hígíthatjuk.

    6

    Tálalás előtt fehérborsot adunk hozzá, és a levest tálaljuk melegen, friss zöldhagymával díszítve.

    Friss chili is jól illik hozzá, ha extra csípősséget szeretnénk.