Saeujeot jjigae, koreai fƱszeres råkos tofu leves tålalva

Saeujeot jjigae

A Saeujeot jjigae egy tradicionĂĄlis koreai Ă©tel, amelyet fƑkĂ©nt a koreai hĂĄztartĂĄsokban fogyasztanak, kĂŒlönösen tĂ©len, mivel melegĂ­tƑ hatĂĄsĂș Ă©s tĂĄplĂĄlĂł. Az Ă©tel a sĂłzott rĂĄk (saeujeot) Ă©s a tofu kombinĂĄciĂłja, amelyet gazdag fƱszerekkel Ă©s pasztĂĄkkal, pĂ©ldĂĄul gochujang Ă©s doenjang keverĂ©kĂ©vel Ă­zesĂ­tenek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g Saeujeot (koreai sózott rák)
⭕ 200 g Tofu
⭕ 1 ek. Koreai chili paszta (gochujang)
⭕ 1 tk. Koreai chili pehely (gochugaru)
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Sójabab paszta (doenjang)
⭕ 800 ml Víz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 0.5 tk. FehĂ©rbors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofu-t kockåkra vågjuk, a zöldhagymåt felkarikåzzuk, a fokhagymåt finomra vågjuk.

    A tofu kockĂĄk ne legyenek tĂșl nagyok, hogy jĂłl ĂĄtjĂĄrja a leves a fƱszereket.

    2

    A szezĂĄmolajat egy lĂĄbasban felmelegĂ­tjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a fokhagymĂĄt Ă©s a zöldhagymĂĄt. PĂĄr percig pirĂ­tjuk, hogy illatos legyen.

    Ne pirĂ­tsuk tĂșl a fokhagymĂĄt, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    3

    HozzĂĄadjuk a gochujang-ot Ă©s a gochugaru-t, Ă©s alaposan elkeverjĂŒk, hogy a fƱszerek a hagymĂĄkkal jĂłl összekeveredjenek.

    A koreai chili paszta Ă©s a chili pehely a leves igazi Ă­zĂ©t adja, Ă­gy Ă©rdemes ne sajnĂĄlni Ƒket.

    4

    EzutĂĄn beleöntjĂŒk a vizet, Ă©s hozzĂĄadjuk a doenjang-t (szĂłja paszta). Felforraljuk, majd alacsony lĂĄngon 10-15 percig fƑzzĂŒk.

    A doenjang gazdag, sĂłs Ă­zt ad a levesnek, tehĂĄt prĂłbĂĄljuk ki a sƱrƱsĂ©get, ha szĂŒksĂ©ges, vizet adjunk hozzĂĄ.

    5

    HozzĂĄadjuk a tofu-t, Ă©s a sĂłzott rĂĄkot (saeujeot). A levest mĂ©g 5-10 percig fƑzzĂŒk, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    Ha a rĂĄk tĂșl erƑsnek tƱnik, egy kis vĂ­zzel hĂ­gĂ­thatjuk.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt fehĂ©rborsot adunk hozzĂĄ, Ă©s a levest tĂĄlaljuk melegen, friss zöldhagymĂĄval dĂ­szĂ­tve.

    Friss chili is jĂłl illik hozzĂĄ, ha extra csĂ­pƑssĂ©get szeretnĂ©nk.