Saffronnal ízesített ghee egy üvegben, aranyszínű, fényes felülettel

Saffronnal ízesített ghee

A ghee egy tradicionális indiai alapanyag, amely a tejzsír tisztított változata. Az ízesített ghee története az indiai konyhában gyökerezik, ahol gyakran sáfránnyal és más fűszerekkel gazdagítják. A sáfrányos ghee egyedülállóan gazdag ízvilágot ad az ételeknek, és különösen népszerű a curry-k és egyéb indiai fogások mellett. Képzeld el, ahogy a friss sáfrány illata betölti a konyhát, miközben az aranyszínű ghee gyönyörű ragyogással pihen az üvegben, készen arra, hogy bármilyen ételt gazdagabbá tegyen. Az elkészítése gyors és egyszerű, ugyanakkor egy igazán különleges alapanyagot eredményez, amely a legjobb étkezéseket is kiemeli!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Ghee
0.1 g Sáfrány
1 ek. Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a ghee-t egy kis serpenyőben alacsony hőmérsékleten. Az ideális hőmérséklet körülbelül 50-60°C, hogy a sáfrány ne égjen meg.

    Ügyelj arra, hogy a ghee ne legyen túl forró, különben a sáfrány elveszítheti jellegzetes ízét és színét.

    2

    A sáfrányt tedd egy kis tálba, majd öntsd rá a vizet. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a sáfrány feloldódjon és kiadja színét és ízét.

    A sáfrány vízben történő áztatása segíti a szín és az íz intenzívebb kinyerését.

    3

    A sáfrányos vízet öntsd bele a meleg ghee-be, majd alaposan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon a szín és az íz.

    Ha erősebb sáfrányos ízt szeretnél, nyugodtan hagyhatod egy kicsit tovább ázni a sáfrányt.

    4

    Tartsd alacsony hőmérsékleten még 2-3 percig, hogy a ghee teljesen átvegye a sáfrány ízét, majd vedd le a tűzről.

    Ne forrald a ghee-t, mert az elveszítheti az aromáját, és megéghet.

    5

    Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd üvegedénybe. Az ízesített ghee akár egy hétig is eláll a hűtőben.

    Tárold légmentesen záródó üvegben, hogy a sáfrány íze minél tovább megmaradjon.