Melegítsd fel a ghee-t egy kis serpenyőben alacsony hőmérsékleten. Az ideális hőmérséklet körülbelül 50-60°C, hogy a sáfrány ne égjen meg.
Ügyelj arra, hogy a ghee ne legyen túl forró, különben a sáfrány elveszítheti jellegzetes ízét és színét.
A sáfrányt tedd egy kis tálba, majd öntsd rá a vizet. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a sáfrány feloldódjon és kiadja színét és ízét.
A sáfrány vízben történő áztatása segíti a szín és az íz intenzívebb kinyerését.
A sáfrányos vízet öntsd bele a meleg ghee-be, majd alaposan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon a szín és az íz.
Ha erősebb sáfrányos ízt szeretnél, nyugodtan hagyhatod egy kicsit tovább ázni a sáfrányt.
Tartsd alacsony hőmérsékleten még 2-3 percig, hogy a ghee teljesen átvegye a sáfrány ízét, majd vedd le a tűzről.
Ne forrald a ghee-t, mert az elveszítheti az aromáját, és megéghet.
Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd üvegedénybe. Az ízesített ghee akár egy hétig is eláll a hűtőben.
Tárold légmentesen záródó üvegben, hogy a sáfrány íze minél tovább megmaradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.