Saganaki feta sajt citromlével meglocsolva, aranybarna sajt

Saganaki citromlével meglocsolva

A Saganaki egy klasszikus görög étel, amelyet hagyományosan feta sajttal készítenek, és sült formában tálalják. Az étel különlegessége abban rejlik, hogy a sajt a sütés során ropogóssá válik, miközben belseje puha és krémes marad. A citrom frissessége pedig kiemeli a sajt ízét, így egy igazán különleges étel készíthető belőle. Ezt az ételt gyakran tálalják előételként a görög étkezéseken, de tökéletes választás lehet egy könnyű vacsorához is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 16 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Feta sajt
100 g Liszt
3 ek. Olívaolaj
1 db Tojás
1 db Citrom
0.5 tk. Szárított oregánó
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot vágd nagyobb kockákra, majd óvatosan forgasd meg lisztben.

    A feta sajt lágy, így ügyelj arra, hogy ne törjön el a szeleteléskor.

    2

    A tojást verd fel, és forgasd meg benne a feta sajt kockákat, hogy jól bevonja.

    A tojás segít, hogy a liszt ne hulljon le sütés közben.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Miután az olaj felhevült, tedd bele a feta sajt kockákat.

    A megfelelő olajhőmérséklet eléréséhez érdemes egy kis darab sajtot tesztelni – ha azonnal sülni kezd, az olaj elég meleg.

    4

    Süsd a sajt kockákat mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne fordítsd meg túl gyakran a sajtot, hogy megőrízze formáját.

    5

    Miután a sajt kész, szórd meg oregánóval, és frissen őrölt fekete borssal, majd locsold meg a citromlével.

    A citrom friss íze remekül kiegészíti a sajt gazdag ízét.

    6

    Tálald azonnal, frissen sült pitával vagy salátával.

    Ez a fogás kiváló előétel vagy gyors vacsora, a friss citromlé pedig még jobban kiemeli az ízeket.