A feta sajtot vágd nagyobb kockákra, majd óvatosan forgasd meg lisztben.
A feta sajt lágy, így ügyelj arra, hogy ne törjön el a szeleteléskor.
A tojást verd fel, és forgasd meg benne a feta sajt kockákat, hogy jól bevonja.
A tojás segít, hogy a liszt ne hulljon le sütés közben.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Miután az olaj felhevült, tedd bele a feta sajt kockákat.
A megfelelő olajhőmérséklet eléréséhez érdemes egy kis darab sajtot tesztelni – ha azonnal sülni kezd, az olaj elég meleg.
Süsd a sajt kockákat mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne fordítsd meg túl gyakran a sajtot, hogy megőrízze formáját.
Miután a sajt kész, szórd meg oregánóval, és frissen őrölt fekete borssal, majd locsold meg a citromlével.
A citrom friss íze remekül kiegészíti a sajt gazdag ízét.
Tálald azonnal, frissen sült pitával vagy salátával.
Ez a fogás kiváló előétel vagy gyors vacsora, a friss citromlé pedig még jobban kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.