Saganaki feta sajttal, aranybarnĂĄra sĂŒtve, tĂĄnyĂ©ron tĂĄlalva, citrommal

Saganaki feta sajttal

A Saganaki egy hagyomĂĄnyos görög elƑétel, melynek neve eredetileg a kis kĂ©tfĂŒlƱ serpenyƑre utal, amiben az Ă©telt kĂ©szĂ­tik. BĂĄr az autentikus vĂĄltozat ĂĄltalĂĄban kefalotyri vagy graviera sajttal kĂ©szĂŒl, a feta vĂĄltozat is egyre nĂ©pszerƱbb – kĂŒlönösen azok körĂ©ben, akik a lĂĄgyabb, krĂ©mesebb belsƑ ĂĄllagot kedvelik. Technikai tipp: A feta gyorsabban olvad, Ă­gy rövidebb ideig sĂŒsd, hogy a belseje megƑrizze az ĂĄllagĂĄt. Ahogy a sajt serceg a serpenyƑben, a kĂ­vĂŒlrƑl ropogĂłs kĂ©reg Ă©s a friss citrom egyĂŒttese egy valĂłdi mediterrĂĄn Ă­zĂ©lmĂ©nyt teremt. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri estĂ©kre, vendĂ©gvĂĄrĂĄsra vagy elƑételkĂ©nt egy görög ihletĂ©sƱ vacsora rĂ©szekĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Feta sajt
⭕ 50 g Liszt
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fetĂĄt vĂĄgd vastagabb, kb. 1,5 cm-es szeletekre Ășgy, hogy ne törjön meg. Ez fontos, mert a feta puhĂĄbb ĂĄllagĂș, mint a klasszikus saganakihoz hasznĂĄlt sajt.

    HƱtsd be elƑre a fetĂĄt, Ă­gy könnyebb szeletelni anĂ©lkĂŒl, hogy szĂ©tesne.

    2

    Forgasd meg a szeleteket lisztben mindkĂ©t oldalĂĄn, majd finoman rĂĄzd le a felesleget. Ez segĂ­t megƑrizni a feta formĂĄjĂĄt sĂŒtĂ©s közben.

    HasznĂĄlj finomlisztet, mert jobban tapad a feta felĂŒletĂ©re, mint a durvĂĄbb ƑrlĂ©sƱ liszt.

    3

    Egy serpenyƑben forrĂłsĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. Helyezd bele Ăłvatosan a lisztbe forgatott fetĂĄt, Ă©s sĂŒsd oldalankĂ©nt kb. 2 percig, amĂ­g aranybarna kĂ©reg nem kĂ©pzƑdik.

    Ne mozgasd a sajtot sĂŒtĂ©s közben – Ă­gy szebb kĂ©reg alakul ki Ă©s nem esik szĂ©t.

    4

    A kĂ©szre sĂŒlt fetĂĄt papĂ­rtörlƑre tedd, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. TĂĄlalĂĄs elƑtt friss citromlevet csepegtess rĂĄ.

    A citromlĂ© savassĂĄga tökĂ©letesen ellensĂșlyozza a feta sĂłssĂĄgĂĄt – tĂĄlalĂĄskor frissen facsard rĂĄ.