A fetát vágd vastagabb, kb. 1,5 cm-es szeletekre úgy, hogy ne törjön meg. Ez fontos, mert a feta puhább állagú, mint a klasszikus saganakihoz használt sajt.
Hűtsd be előre a fetát, így könnyebb szeletelni anélkül, hogy szétesne.
Forgasd meg a szeleteket lisztben mindkét oldalán, majd finoman rázd le a felesleget. Ez segít megőrizni a feta formáját sütés közben.
Használj finomlisztet, mert jobban tapad a feta felületére, mint a durvább őrlésű liszt.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Helyezd bele óvatosan a lisztbe forgatott fetát, és süsd oldalanként kb. 2 percig, amíg aranybarna kéreg nem képződik.
Ne mozgasd a sajtot sütés közben – így szebb kéreg alakul ki és nem esik szét.
A készre sült fetát papírtörlőre tedd, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Tálalás előtt friss citromlevet csepegtess rá.
A citromlé savassága tökéletesen ellensúlyozza a feta sósságát – tálaláskor frissen facsard rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.