Saganaki fĂŒstölt sajttal, aranybarnĂĄra sĂŒtve, citrommal tĂĄlalva

Saganaki fĂŒstölt sajttal

A saganaki görög specialitĂĄs, mely a sĂŒtött sajt kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyĂ©t hozza el az asztalra. A fĂŒstölt sajttal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat kĂŒlönösen intenzĂ­v Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, amely a hagyomĂĄnyos vĂĄltozathoz kĂ©pest modernebb Ă©s merĂ©szebb. A fĂŒstölt graviera vagy kasszeri sajt kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs, mivel jĂłl bĂ­rja a hƑt, Ă©s nem olvad el teljesen sĂŒtĂ©s közben. Technikai tipp: A sĂŒtĂ©snĂ©l figyelj arra, hogy az olaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert a fĂŒstölt sajt hamar megpirulhat – közepes lĂĄngon Ă©rhetƑ el a legjobb ĂĄllag. Miközben a sajt serceg az olajban, a fĂŒstölt aroma Ă©s a sĂŒlƑ kĂ©reg illata gyorsan belengi a konyhĂĄt. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs borkĂłstolĂłk, vacsorapartik vagy kĂŒlönleges hĂ©tvĂ©gi elƑételek mellĂ© is – kĂŒlönösen akkor, ha valami Ășj Ă©s Ă­zletes Ă©lmĂ©nyt keresel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g FĂŒstölt sajt (pĂ©ldĂĄul fĂŒstölt graviera vagy kasszeri)
⭕ 50 g Liszt
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt sajtot vĂĄgd kb. 1–1,5 cm vastagsĂĄgĂș szeletekre. Fontos, hogy szabĂĄlyos formĂĄt kapj, mert ez segĂ­ti a szĂ©p sĂŒtĂ©st Ă©s tĂĄlalĂĄst.

    Hasznålj lehƱtött sajtot és éles kést a könnyebb szeleteléshez, így nem fog morzsolódni a sajt.

    2

    A sajtszeleteket forgasd meg lisztben minden oldalon, majd råzd le a felesleget. Ez kéregként funkcionål, ami ropogós bevonatot képez.

    A felesleges liszt eltåvolítåsa fontos, hogy ne égjen meg az olajban és ne keserítse el az ételt.

    3

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. SĂŒsd a sajtot oldalankĂ©nt 2-3 percig, amĂ­g aranybarna kĂ©reg alakul ki.

    Csak akkor fordĂ­tsd meg a sajtot, ha az alja mĂĄr ropogĂłs Ă©s szĂ©pen megpirult – Ă­gy nem esik szĂ©t.

    4

    SzedjĂŒk ki a sĂŒlt sajtot papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olajat felszĂ­vja. Frissen facsart citromlĂ©vel locsold meg tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A citromlĂ© friss savassĂĄga kivĂĄlĂłan ellensĂșlyozza a fĂŒstölt sajt gazdag, sĂłs Ă­zĂ©t.