A fĂŒstölt sajtot vĂĄgd kb. 1â1,5 cm vastagsĂĄgĂș szeletekre. Fontos, hogy szabĂĄlyos formĂĄt kapj, mert ez segĂti a szĂ©p sĂŒtĂ©st Ă©s tĂĄlalĂĄst.
HasznĂĄlj lehƱtött sajtot Ă©s Ă©les kĂ©st a könnyebb szeletelĂ©shez, Ăgy nem fog morzsolĂłdni a sajt.
A sajtszeleteket forgasd meg lisztben minden oldalon, majd råzd le a felesleget. Ez kéregként funkcionål, ami ropogós bevonatot képez.
A felesleges liszt eltĂĄvolĂtĂĄsa fontos, hogy ne Ă©gjen meg az olajban Ă©s ne keserĂtse el az Ă©telt.
Egy serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon. SĂŒsd a sajtot oldalankĂ©nt 2-3 percig, amĂg aranybarna kĂ©reg alakul ki.
Csak akkor fordĂtsd meg a sajtot, ha az alja mĂĄr ropogĂłs Ă©s szĂ©pen megpirult â Ăgy nem esik szĂ©t.
SzedjĂŒk ki a sĂŒlt sajtot papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olajat felszĂvja. Frissen facsart citromlĂ©vel locsold meg tĂĄlalĂĄs elĆtt.
A citromlĂ© friss savassĂĄga kivĂĄlĂłan ellensĂșlyozza a fĂŒstölt sajt gazdag, sĂłs ĂzĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.