Mydia saganaki, friss kagyl贸 feta sajttal 茅s f疟szerekkel

Saganaki kagyl贸val Mydia saganaki

A Saganaki egy hagyom谩nyos g枚r枚g 茅tel, amelyet f艖leg sajtokkal 茅s tenger gy眉m枚lcseivel k茅sz铆tenek. A Mydia Saganaki v谩ltozatban a friss kagyl贸k adj谩k a f艖 枚sszetev艖t, amelyeket egy gazdag feta sajttal 茅s arom谩s f疟szerekkel 枚tv枚znek. Az 茅tel gyorsan elk茅sz铆thet艖, 茅s ide谩lis v谩laszt谩s egy k枚nnyed, m茅gis 铆nycsikland贸 茅tkez茅shez, amely a mediterr谩n konyha gazdag 铆zvil谩g谩t t眉kr枚zi.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Friss kagyl贸
100 g Feta sajt
3 ek. Ol铆vaolaj
1 ek. Friss citroml茅
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk. Oregano
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet S贸
0.5 tk. Bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A kagyl贸kat alaposan tiszt铆tsuk meg, 茅s t谩vol铆tsuk el a homokot. A h茅j谩t nyitott 谩llapotban ellen艖rizz眉k, hogy friss 茅s haszn谩lhat贸 legyen.

    A kagyl贸kat soha ne haszn谩ljuk fel, ha a h茅juk nem ny铆lik ki, mert azok val贸sz铆n疟leg nem frissek.

    2

    Egy serpeny艖ben hev铆ts眉k fel az ol铆vaolajat k枚zepes l谩ngon, majd adjuk hozz谩 az apr贸ra v谩gott fokhagym谩t 茅s az oreg谩n贸t. Pir铆tsuk 1-2 percig, am铆g illatozni kezd.

    Ne pir铆tsuk t煤l a fokhagym谩t, mert keser疟 铆zt adhat, ha meg茅g.

    3

    A tiszt铆tott kagyl贸kat adjuk hozz谩 a serpeny艖be, 茅s 枚nts眉k r谩 a citromlevet. Fedj眉k le, 茅s f艖zz眉k 5-7 percig, am铆g a kagyl贸k kiny铆lnak.

    A kagyl贸kat k枚zepes l谩ngon f艖zz眉k, hogy ne sz谩radjanak ki.

    4

    Amikor a kagyl贸k kiny铆ltak, vegy眉k le a serpeny艖t a t疟zr艖l, 茅s sz贸rjuk meg a feta sajttal. A feta sajt kr茅mess茅 teszi az 茅telt.

    A feta sajt helyett haszn谩lhatunk m谩s, kr茅mes sajtot is, de a feta tipikusan j贸l illik ehhez az 茅telhez.

    5

    A k茅sz 茅telt friss petrezselyemmel d铆sz铆tj眉k, 茅s t谩laljuk melegen.

    A petrezselyem nemcsak 铆zes铆t, hanem sz茅p sz铆nt is ad az 茅telnek.