Mydia saganaki, friss kagyló feta sajttal és fűszerekkel

Saganaki kagylóval Mydia saganaki

A Saganaki egy hagyományos görög étel, amelyet főleg sajtokkal és tenger gyümölcseivel készítenek. A Mydia Saganaki változatban a friss kagylók adják a fő összetevőt, amelyeket egy gazdag feta sajttal és aromás fűszerekkel ötvöznek. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy könnyed, mégis ínycsiklandó étkezéshez, amely a mediterrán konyha gazdag ízvilágát tükrözi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss kagyló
100 g Feta sajt
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk. Oregano
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kagylókat alaposan tisztítsuk meg, és távolítsuk el a homokot. A héját nyitott állapotban ellenőrizzük, hogy friss és használható legyen.

    A kagylókat soha ne használjuk fel, ha a héjuk nem nyílik ki, mert azok valószínűleg nem frissek.

    2

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és az oregánót. Pirítsuk 1-2 percig, amíg illatozni kezd.

    Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserű ízt adhat, ha megég.

    3

    A tisztított kagylókat adjuk hozzá a serpenyőbe, és öntsük rá a citromlevet. Fedjük le, és főzzük 5-7 percig, amíg a kagylók kinyílnak.

    A kagylókat közepes lángon főzzük, hogy ne száradjanak ki.

    4

    Amikor a kagylók kinyíltak, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és szórjuk meg a feta sajttal. A feta sajt krémessé teszi az ételt.

    A feta sajt helyett használhatunk más, krémes sajtot is, de a feta tipikusan jól illik ehhez az ételhez.

    5

    A kész ételt friss petrezselyemmel díszítjük, és tálaljuk melegen.

    A petrezselyem nemcsak ízesít, hanem szép színt is ad az ételnek.