A kagylókat alaposan tisztítsuk meg, és távolítsuk el a homokot. A héját nyitott állapotban ellenőrizzük, hogy friss és használható legyen.
A kagylókat soha ne használjuk fel, ha a héjuk nem nyílik ki, mert azok valószínűleg nem frissek.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és az oregánót. Pirítsuk 1-2 percig, amíg illatozni kezd.
Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserű ízt adhat, ha megég.
A tisztított kagylókat adjuk hozzá a serpenyőbe, és öntsük rá a citromlevet. Fedjük le, és főzzük 5-7 percig, amíg a kagylók kinyílnak.
A kagylókat közepes lángon főzzük, hogy ne száradjanak ki.
Amikor a kagylók kinyíltak, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és szórjuk meg a feta sajttal. A feta sajt krémessé teszi az ételt.
A feta sajt helyett használhatunk más, krémes sajtot is, de a feta tipikusan jól illik ehhez az ételhez.
A kész ételt friss petrezselyemmel díszítjük, és tálaljuk melegen.
A petrezselyem nemcsak ízesít, hanem szép színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.