A kefalotyri sajtot vágd kb. 1 cm vastag szeletekre. Ha túl vastag, akkor nem sül át egyenletesen, ha túl vékony, akkor könnyen szétesik sütés közben.
Használj éles kést és lassú, nyugodt mozdulatokat, hogy ne törjön meg a sajt.
Forgasd meg a sajtszeleteket lisztben, mindkét oldalon, majd rázd le a felesleget. A liszt kéregként működik, amely segít a sajtban megtartani az olvadó belsőt.
A felesleges lisztet mindig rázd le, így nem ég meg az olajban és nem keseríti el az ízt.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. Tedd bele a sajtszeleteket, és süsd oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
A megfelelő hőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy kis lisztet szórsz az olajba – ha serceg, készen áll.
A megsült sajtot konyhai papírtörlőre szedd ki, hogy felszívja a felesleges olajat. Ezután frissen facsart citromlével locsold meg, és azonnal tálald melegen.
A meleg sajt és a friss citromlé tökéletesen kiegészítik egymást – ne hagyd kihűlni tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.