A sajtot vágd kb. 1 cm vastag szeletekre. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, különben sütés közben széteshet.
Kefalotyri helyett használhatsz halloumit vagy feta sajtot is, de mindig szárazabb, keményebb sajtot válassz.
A sajtszeleteket forgasd meg lisztben, ügyelve arra, hogy minden oldalukat egyenletesen befedje a liszt.
Ha szeretnéd, a lisztbe kevés borsot vagy oregánót is keverhetsz az extra ízért.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Süsd meg a liszttel bevont sajtokat 2-3 percig oldalanként, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – egyszerre csak 2-3 darabot süss, hogy az olaj ne hűljön le.
A megsült sajtszeleteket helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitathasd róluk. Ezután rendezd el őket egy tálra vagy tányérra.
Azonnal tálald, amíg még forró és olvad belül – ez a saganaki igazi lényege.
Csorgasd meg a tetejüket mézzel, majd szórd meg enyhén pirított szezámmaggal. Az édes és sós íz tökéletesen kiegészíti egymást.
A szezámmagot előzőleg száraz serpenyőben pirítsd pár percig, hogy még intenzívebb aromát adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.