A sajtot vĂĄgd kb. 1 cm vastag szeletekre. Ăgyelj arra, hogy ne legyen tĂșl vĂ©kony, kĂŒlönben sĂŒtĂ©s közben szĂ©teshet.
Kefalotyri helyett hasznålhatsz halloumit vagy feta sajtot is, de mindig szårazabb, keményebb sajtot vålassz.
A sajtszeleteket forgasd meg lisztben, ĂŒgyelve arra, hogy minden oldalukat egyenletesen befedje a liszt.
Ha szeretnĂ©d, a lisztbe kevĂ©s borsot vagy oregĂĄnĂłt is keverhetsz az extra ĂzĂ©rt.
Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon. SĂŒsd meg a liszttel bevont sajtokat 2-3 percig oldalankĂ©nt, amĂg aranybarnĂĄk Ă©s ropogĂłsak nem lesznek.
Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyĆt â egyszerre csak 2-3 darabot sĂŒss, hogy az olaj ne hƱljön le.
A megsĂŒlt sajtszeleteket helyezd papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olajat leitathasd rĂłluk. EzutĂĄn rendezd el Ćket egy tĂĄlra vagy tĂĄnyĂ©rra.
Azonnal tĂĄlald, amĂg mĂ©g forrĂł Ă©s olvad belĂŒl â ez a saganaki igazi lĂ©nyege.
Csorgasd meg a tetejĂŒket mĂ©zzel, majd szĂłrd meg enyhĂ©n pirĂtott szezĂĄmmaggal. Az Ă©des Ă©s sĂłs Ăz tökĂ©letesen kiegĂ©szĂti egymĂĄst.
A szezĂĄmmagot elĆzĆleg szĂĄraz serpenyĆben pirĂtsd pĂĄr percig, hogy mĂ©g intenzĂvebb aromĂĄt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.