Egy nagy tĂĄlban keverd össze a bĂșzalisztet, a sĂłt Ă©s az Ćrölt kömĂ©nyt. Fokozatosan add hozzĂĄ a langyos vizet, Ă©s kezd el összegyĂșrni, amĂg sima tĂ©sztĂĄt nem kapsz.
A langyos vĂz segĂti, hogy a tĂ©szta jĂłl formĂĄzhatĂł, de ne legyen tĂșl ragacsos vagy kemĂ©ny.
GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt kb. 8-10 percig, majd formĂĄzz belĆle cipĂłt, fedd le Ă©s hagyd pihenni 30 percig, hogy a glutĂ©n kifejlĆdjön.
A pihentetĂ©s alatt lazul a tĂ©szta szerkezete, könnyebb lesz nyĂșjtani, Ă©s sĂŒtĂ©s közben sem szakad el.
Oszd a tĂ©sztĂĄt 6 egyenlĆ rĂ©szre, formĂĄzz kis golyĂłkat, majd nyĂșjtsd Ćket vĂ©kony, kb. 15 cm ĂĄtmĂ©rĆjƱ körökkĂ©.
SzĂłrj egy kis lisztet a nyĂșjtĂłfelĂŒletre, hogy ne ragadjon le a tĂ©szta, de ne hasznĂĄld tĂșl sokat, mert kiszĂĄrĂthatja.
Egy nagy, forrĂł serpenyĆben közepes lĂĄngon, egyenkĂ©nt sĂŒsd a tĂ©sztalapokat szĂĄrazon kb. 1-1 percig mindkĂ©t oldalon, amĂg barnĂĄs pöttyök jelennek meg rajtuk.
Ha a serpenyĆ elĂ©g forrĂł, a tĂ©szta hĂłlyagosodik â ez a jĂł jel!
MiutĂĄn lesĂŒtötted, ecsettel vĂ©konyan kend meg olajjal a tetejĂ©t, Ă©s azonnal szĂłrd meg egĂ©sz kömĂ©nymaggal. Tedd fĂ©lre, letakarva melegen tartsd, mĂg a többit sĂŒtöd.
Az olajozĂĄs utĂĄn azonnal szĂłrd meg kömĂ©nnyel, Ăgy jobban rĂĄtapad, Ă©s intenzĂvebb lesz az Ăze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.