Sajtos-baconös felfĂșjt tĂĄlalva

Sajtos-baconös felfĂșjt

A sajtos-baconös felfĂșjt egy Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely tökĂ©letesen ötvözi a sajt gazdag Ă­zĂ©t a fĂŒstölt bacon aromĂĄjĂĄval. Ez az Ă©tel rendkĂ­vĂŒl gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s minden Ă©tkezĂ©st kĂŒlönlegessĂ© varĂĄzsol. A felfĂșjt egy klasszikus Ă©tel, amely az egyszerƱ alapanyagoknak köszönhetƑen könnyen variĂĄlhatĂł. A sajtos-baconös felfĂșjt ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs lehet csalĂĄdi vacsorĂĄkra vagy barĂĄti összejövetelekre.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Tojás
⭕ 200 ml Tej
⭕ 150 g Reszelt cheddar sajt
⭕ 100 g Bacon
⭕ 100 g Liszt
⭕ 1 ek. KukoricakemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt: reszeld le a cheddar sajtot, szeleteld fel a bacont kis darabokra.

    A bacon szeleteléséhez hasznålj éles kést, hogy ne roncsold össze a szalonnåt.

    2

    A tojĂĄsokat törd fel, Ă©s egy tĂĄlban verd fel Ƒket egy villĂĄval. Add hozzĂĄ a tejet, sĂłt, borsot, Ă©s keverd össze alaposan.

    A tojĂĄsokat ne verd tĂșl habosra, csak Ă©ppen addig, amĂ­g egynemƱvĂ© vĂĄlnak.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt. A kemĂ©nyĂ­tƑ segĂ­t abban, hogy a felfĂșjt könnyedebb legyen.

    A kukoricakemĂ©nyĂ­tƑ helyett hasznĂĄlhatsz burgonyakemĂ©nyĂ­tƑt is, ha nincs otthon.

    4

    Lassan adagold a lisztes keveréket a tojåsos masszåhoz, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomós. Az egészet jól keverd össze, amíg sima, krémes ållagot nem kapsz.

    A csomĂłk elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben szitĂĄld a lisztet a tojĂĄsos masszĂĄhoz, Ă©s hasznĂĄlj habverƑt a keverĂ©shez.

    5

    Add hozzå a reszelt cheddar sajtot és a bacont a masszåhoz, majd alaposan keverd bele.

    A sajt és a bacon mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    6

    A felfĂșjt sĂŒtĂ©sĂ©hez vĂĄlassz egy megfelelƑ nagysĂĄgĂș hƑállĂł tĂĄlat, Ă©s kenj meg egy vĂ©kony rĂ©teg vajjal vagy olĂ­vaolajjal, hogy a felfĂșjt ne ragadjon bele.

    A tålat liszttel is meghintheted a vajazås utån a még biztosabb eredmény érdekében.

    7

    Öntsd a masszĂĄt a tĂĄlba, Ă©s elƑmelegĂ­tett 180°C-os sĂŒtƑben sĂŒsd kb. 25-30 percig, amĂ­g a felfĂșjt szĂ©pen megemelkedik Ă©s aranybarna nem lesz a teteje.

    A sĂŒtƑ ajtajĂĄt ne nyisd ki a sĂŒtĂ©s alatt, mert a felfĂșjt összeeshet.

    8

    Ha elkĂ©szĂŒlt, vedd ki a sĂŒtƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni pĂĄr percig, mielƑtt szeleteled. Így könnyebben szeletelhetƑ Ă©s a felfĂșjt is megtartja a formĂĄjĂĄt.

    Ha a felfĂșjt teteje tĂșl gyorsan barnulna, takard le alufĂłliĂĄval a sĂŒtĂ©s utolsĂł perceiben.