Kezdd azzal, hogy egy közepes lĂĄbasban megolvasztod a vajat közepes lĂĄngon. Ăgyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg â ha habzani kezd Ă©s enyhĂ©n barnul, az ideĂĄlis. Tipp: ha barnulni kezd, az diĂłs Ăzt kölcsönözhet a levesnek.
A vaj helyett hasznĂĄlhatsz olĂvaolajat is, ha szeretnĂ©d, hogy a leves vegĂĄn legyen.
Add hozzĂĄ a finomra vĂĄgott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd 1-2 percig, amĂg illatos nem lesz. VigyĂĄzz, ne sĂŒsd tĂșl, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat!
A fokhagymĂĄt ne hagyd Ă©gni, mert keserƱ Ăzt ad a levesnek. Ha tĂșl gyorsan pirul, vedd lejjebb a lĂĄngot.
SzĂłrd bele a lisztet, Ă©s keverd el gyors mozdulatokkal. KĂ©szĂts vilĂĄgos rĂĄntĂĄst â ez kb. 1-2 percet vesz igĂ©nybe, Ă©s segĂt besƱrĂteni a levest.
A råntåst folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon össze. Ha mégis csomós lesz, szƱrd åt a levest.
Fokozatosan öntsd hozzĂĄ a zöldsĂ©galaplevet, miközben folyamatosan kevered habverĆvel, hogy csomĂłmentes legyen az ĂĄllaga. Tipp: mindig lassan adagold a folyadĂ©kot, Ăgy könnyebben tudod elkeverni.
Ha nincs zöldsĂ©galapleved, hasznĂĄlhatsz vizet is, de a leves Ăze kevĂ©sbĂ© lesz intenzĂv. A leveskocka is jĂł megoldĂĄs lehet, de figyelj a sĂłtartalmĂĄra.
FĆzd a levest közepes lĂĄngon kb. 10 percig, amĂg kissĂ© besƱrƱsödik. IdĆnkĂ©nt keverd meg, nehogy leĂ©gjen.
Ha a leves tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis alaplevet vagy tejszĂnt.
Add hozzĂĄ a tejszĂnt, keverd el, majd szĂłrd bele a reszelt sajtot. Folyamatos keverĂ©s mellett olvaszd bele teljesen a levesbe, hogy krĂ©mes, sima ĂĄllagot kapj.
A tejszĂntĆl a leves mĂ©g krĂ©mesebb lesz. HasznĂĄlhatsz fĆzĆtejszĂnt vagy habtejszĂnt is, a lĂ©nyeg, hogy magas zsĂrtartalmĂș legyen. A sajtot reszeld finomra, hogy könnyebben elolvadjon.
ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s borssal. KĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, finomĂtsd az ĂzesĂtĂ©st. Tipp: egy csipet szerecsendiĂłval mĂ©g ĂzletesebbĂ© teheted!
A szerecsendiĂł nagyon jĂłl illik a sajtos levesekhez. Ăvatosan adagold, mert intenzĂv Ăze van.
TĂĄlalĂĄs elĆtt pirĂts meg kenyĂ©rkockĂĄkat egy serpenyĆben kevĂ©s vajon vagy olĂvaolajon. Ezeket szĂłrd a leves tetejĂ©re, Ă©s dĂszĂtsd aprĂtott petrezselyemmel.
A kenyĂ©rkockĂĄkat fokhagymĂĄval is ĂzesĂtheted, ha mĂ©g intenzĂvebb Ăzt szeretnĂ©l.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.