Tiradito vegán avokádóval, sárgarépával és uborkával, friss korianderrel díszítve.

Tiradito vegán

A Tiradito egy tradicionális perui étel, amely különböző halas vagy zöldséges változatokban készülhet. A vegán változat a friss zöldségekkel és ínycsiklandó fűszerekkel tökéletesen visszaadja a hagyományos tiradito ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Avokádó
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
2 ek. Lime lé
2 ek. Koriander
1 gerezd Fokhagyma
1 db Friss chili
1 csipet
1 ek. Olívaolaj
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az avokádót hámozd meg, vágd fel vékony szeletekre, és tedd egy tálba.

    Fontos, hogy érett avokádót válassz, hogy a szeletek ne törjenek el.

    2

    A sárgarépát hámozd meg és vékonyan szeleteld fel, majd add hozzá az avokádóhoz.

    A sárgarépát is lehet egy kicsit meghámozni, hogy szebb legyen az étel, de nem szükséges.

    3

    Az uborkát vékony szeletekre vágd fel, és keverd az avokádóhoz és sárgarépához.

    Használhatsz uborkát héjával vagy anélkül is, ízlés szerint.

    4

    A lime levét facsard ki, és keverd bele a zöldségekhez, hogy friss ízt adjon.

    A lime helyett használhatsz citromot is, ha épp nincs lime.

    5

    A friss koriandert és a chili paprikát finomra vágd fel, és keverd a zöldségekhez.

    A chili mennyiségét az ízlésed szerint változtathatod, ha szereted a csípőset, több chili is mehet.

    6

    A fokhagymát zúzd össze, és keverd bele az olívaolajjal, fekete borssal és sóval.

    A fokhagyma mennyiségét csökkentheted, ha nem szeretnéd, hogy túl erős legyen az íz.

    7

    Öntsd a fűszeres olívaolajat a zöldségekre, és alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Hagyhatod pihenni a salátát pár percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    8

    Tálalás előtt díszítheted friss korianderrel, és tálald azonnal.