Az avokádót hámozd meg, vágd fel vékony szeletekre, és tedd egy tálba.
Fontos, hogy érett avokádót válassz, hogy a szeletek ne törjenek el.
A sárgarépát hámozd meg és vékonyan szeleteld fel, majd add hozzá az avokádóhoz.
A sárgarépát is lehet egy kicsit meghámozni, hogy szebb legyen az étel, de nem szükséges.
Az uborkát vékony szeletekre vágd fel, és keverd az avokádóhoz és sárgarépához.
Használhatsz uborkát héjával vagy anélkül is, ízlés szerint.
A lime levét facsard ki, és keverd bele a zöldségekhez, hogy friss ízt adjon.
A lime helyett használhatsz citromot is, ha épp nincs lime.
A friss koriandert és a chili paprikát finomra vágd fel, és keverd a zöldségekhez.
A chili mennyiségét az ízlésed szerint változtathatod, ha szereted a csípőset, több chili is mehet.
A fokhagymát zúzd össze, és keverd bele az olívaolajjal, fekete borssal és sóval.
A fokhagyma mennyiségét csökkentheted, ha nem szeretnéd, hogy túl erős legyen az íz.
Öntsd a fűszeres olívaolajat a zöldségekre, és alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hagyhatod pihenni a salátát pár percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
Tálalás előtt díszítheted friss korianderrel, és tálald azonnal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.