Saltfish okrával és káposztával tálalva

Saltfish okrával és káposztával

A Saltfish okrával és káposztával étel a karibi konyha egyik alapétele. Az ételt gyakran fogyasztják halas étkezésként, melyben az okra és a káposzta adja a fő ízesítést. A sózott hal párolása az okrával és káposztával remekül kiegyensúlyozza az ízeket. Az étel nemcsak tápláló, hanem a karibi kultúra egyik legkedveltebb étkezése is, melyet friss kenyérrel szoktak tálalni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sózott hal
200 g Okrá
200 g Fehér káposzta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
3 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott halat alaposan mosd le hideg vízben, majd áztasd egy óráig, hogy eltávolítsd a túlzott sót.

    A halat a legjobb előző este beáztatni, hogy a sózás enyhüljön, de ha sietsz, elég egy órát is hagyni ázni.

    2

    A hagymát, fokhagymát és paprikát vágd fel apróra. A paradicsomot is szeleteld fel kis darabokra.

    A paprikát és paradicsomot érdemes frissen használni, mert így az étel ízletesebb lesz.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma könnyen megéghet, így figyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    4

    Tedd bele a paprikát és paradicsomot, és főzd tovább 5-7 percig, hogy a zöldségek összeérjenek.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert friss ízük elveszik. Csak annyi ideig főzd, amíg kicsit megpuhulnak.

    5

    Tedd hozzá a sózott halat, majd öntsd fel egy kevés vízzel, és főzd, amíg a hal teljesen megpuhul, körülbelül 10-15 percig.

    A halat ne főzd túl, hogy megőrizze a textúráját és ne legyen túlságosan szálas.

    6

    Most add hozzá az okrát és a káposztát. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd további 10 percig, amíg az okra megpuhul.

    Az okra gyorsan megpuhul, így ne főzd túl, különben elveszti a friss textúráját.

    7

    Az ételt citromlével locsold meg, majd tálald melegen. Ízlés szerint friss kenyérrel is tálalható.

    A citromlé friss ízt ad az ételnek, de ha szereted az erősebb ízeket, egy kevés chili is jól illik hozzá.