A borjúszeleteket klopfold ki vékonyra, majd sózd és borsozd meg mindkét oldalukon. Helyezz minden szeletre egy-egy parmai sonkát és egy zsályalevelet, majd fogd össze fogpiszkálóval.
Ügyelj arra, hogy a sonka és a zsálya jól tapadjon a húshoz – így sülés közben nem válik le.
Forgasd meg enyhén a húsokat lisztben, csak éppen hogy bevonja a felületet. Ne rázd le teljesen, mert ettől lesz szép aranybarna a külseje.
A liszt segít majd a szósz sűrítésében is, ezért ne hagyd ki!
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat és a vajat, majd a húsokat sonkás oldalukkal lefelé kezd el pirítani, oldalanként kb. 2-3 percig.
A vajat ne forrósítsd túl – ha habzik, jó a hőfok a sütéshez.
Amikor minden szelet aranybarna, öntsd fel a serpenyőt a fehérborral, forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és párold 3-4 percig fedő alatt.
A boros gőz segíti a hús puhítását, és közben intenzív szószt ad.
Vedd le a fedőt, hagyd a szószt kissé besűrűsödni. Tálalás előtt távolítsd el a fogpiszkálókat, és kanalazz a húsokra a serpenyő szószából.
A szósz íze még mélyebb lesz, ha a serpenyő alján maradt pörzsanyagot is elkevered benne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.