A borjúszeleteket óvatosan klopfold ki vékonyra, majd enyhén sózd és borsozd meg. Minden szeletre helyezz egy szelet parmai sonkát és egy friss zsályalevelet, majd tűzd össze fogpiszkálóval.
A zsályalevelet a sonka és a hús közé is illesztheted, így jobban megőrzi aromáját főzés közben.
A szeleteket forgasd meg enyhén lisztben, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vastag lisztréteg rajta.
A vékony lisztbevonat selymesebb mártást eredményez – ne lisztezd túl!
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat. A szeleteket sonkás oldalukkal lefelé kezd el pirítani, oldalanként 2-3 percig. Ha megsültek, vedd ki, tartsd melegen.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – inkább süsd két részletben, hogy szépen megpiruljanak.
A visszamaradt zsiradékhoz öntsd hozzá a Marsala bort, és forrald fel. Főzd 3-4 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a szósz kissé besűrűsödjön.
A Marsala bor természetes édessége kiválóan kiegészíti a sós sonkát és zsályát – ne hagyd ki!
Helyezd vissza a húsokat a serpenyőbe, forgasd meg őket a szószban, majd főzd még 2-3 percig, hogy minden szelet átvegye az ízeket. Tálalás előtt távolítsd el a fogpiszkálókat.
Tálalás előtt kanállal locsolj még a Marsala-mártásból a szeletekre – ettől lesz igazán szaftos a fogás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.