A borjúszeleteket klopfold ki vékonyra, sózd és borsozd meg. Minden szeletre helyezz egy pancettát és egy zsályalevelet, majd rögzítsd fogpiszkálóval.
A pancetta vékony szeletelése elősegíti, hogy ropogósra süljön és ne váljon le a húsról.
A szeleteket enyhén lisztezd be – ez segít majd a mártás sűrítésében is.
Használj szitát vagy rázd le a felesleges lisztet, hogy ne égjen meg a serpenyőben.
Hevítsd fel az olívaolajat és vajat egy nagy serpenyőben. A szeleteket pancettás oldalukkal lefelé kezdd sütni, majd fordítsd meg. Süsd oldalanként 2-3 percig.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – így minden szelet szép kérget kap.
Amikor megsültek, vedd ki a szeleteket, és öntsd fel a serpenyőt a fehérborral. Forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy besűrűsödjön a mártás.
A bor íze akkor lesz igazán telt, ha néhány percig hagyod forrni – így elpárolog az alkohol.
Tedd vissza a húsokat a serpenyőbe, forgasd át őket a mártásban, és főzd további 1-2 percig. Tálalás előtt vedd ki a fogpiszkálókat.
Tálaláskor locsold meg a szeleteket a serpenyőből visszamaradt szósz egészével – ettől lesz igazán szaftos és zamatos.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.