Saltimbocca sertésszƱzzel, zsålyåval és prosciuttóval, fehérboros szósszal

Saltimbocca sertésszƱzzel

A Saltimbocca egy klasszikus olasz Ă©tel, melyet hagyomĂĄnyosan borjĂșhĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek. A sertĂ©sszƱz vĂĄltozat kĂŒlönösen gazdag Ă­zekkel rendelkezik, mivel a hĂșs zsĂĄlyĂĄval Ă©s prosciuttĂłval van töltve, majd fehĂ©rboros szĂłsszal tĂĄlalva. Az Ă©tel a rĂłmai konyha egyik legismertebb fogĂĄsa, amely a zsĂĄlya Ă©s a prosciutto friss, fƱszeres Ă­zĂ©t kombinĂĄlja a hĂșs szaftos ĂĄllagĂĄval. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy ĂŒnnepi vacsorĂĄhoz vagy kĂŒlönleges alkalomhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g SertĂ©sszƱz
⭕ 4 szelet Prosciutto
⭕ 8 levĂ©l Friss zsĂĄlyalevĂ©l
⭕ 100 ml FehĂ©rbor
⭕ 2 ek. Vaj
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©sszƱz szeleteket vĂĄgd vĂ©konyra, majd klopfold ki enyhĂ©n, hogy egyenletes vastagsĂĄgĂșak legyenek.

    A klopfolĂĄs segĂ­t abban, hogy a hĂșs puhĂĄbbĂĄ vĂĄljon Ă©s gyorsabban sĂŒljön.

    2

    Minden szeletet tegyĂ©l a zsĂĄlyalevĂ©lre Ă©s a prosciuttĂłra, majd tƱzd ĂĄt fogpiszkĂĄlĂłval, hogy a töltelĂ©k ne essen ki sĂŒtĂ©s közben.

    A prosciutto Ă©s zsĂĄlya kombinĂĄciĂłja kĂŒlönleges aromĂĄt ad a hĂșsnak, prĂłbĂĄld meg egyenletesen elhelyezni Ƒket.

    3

    MelegĂ­ts olĂ­vaolajat Ă©s vajat egy serpenyƑben, majd sĂŒsd a hĂșs szeleteket közepes lĂĄngon, 2-3 percig oldalankĂ©nt, amĂ­g a hĂșs ĂĄtsĂŒl Ă©s a prosciutto ropogĂłsra sĂŒl.

    Ne sĂŒsd tĂșl magas hƑmĂ©rsĂ©kleten, mert akkor a zsĂĄlya megĂ©ghet, miközben a hĂșs belseje nyers maradhat.

    4

    MiutĂĄn megsĂŒlt, add hozzĂĄ a fehĂ©rbort a serpenyƑbe, Ă©s forrald fel, hogy a szĂłsz kicsit besƱrƱsödjön. A szĂłszt öntsd a hĂșsra.

    A fehĂ©rbor adja a szĂłsznak a friss, enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­zt, ami jĂłl passzol a hĂșs gazdag Ă­zĂ©hez.

    5

    TĂĄlald az elkĂ©szĂŒlt hĂșsokat frissen Ƒrölt borssal, Ă©s egy kis friss zsĂĄlyĂĄval dĂ­szĂ­tve.