A sertésszűz szeleteket vágd vékonyra, majd klopfold ki enyhén, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
A klopfolás segít abban, hogy a hús puhábbá váljon és gyorsabban süljön.
Minden szeletet tegyél a zsályalevélre és a prosciuttóra, majd tűzd át fogpiszkálóval, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben.
A prosciutto és zsálya kombinációja különleges aromát ad a húsnak, próbáld meg egyenletesen elhelyezni őket.
Melegíts olívaolajat és vajat egy serpenyőben, majd süsd a hús szeleteket közepes lángon, 2-3 percig oldalanként, amíg a hús átsül és a prosciutto ropogósra sül.
Ne süsd túl magas hőmérsékleten, mert akkor a zsálya megéghet, miközben a hús belseje nyers maradhat.
Miután megsült, add hozzá a fehérbort a serpenyőbe, és forrald fel, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön. A szószt öntsd a húsra.
A fehérbor adja a szósznak a friss, enyhén savanykás ízt, ami jól passzol a hús gazdag ízéhez.
Tálald az elkészült húsokat frissen őrölt borssal, és egy kis friss zsályával díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.