Saltimbocca sertésszűzzel, zsályával és prosciuttóval, fehérboros szósszal

Saltimbocca sertésszűzzel

A Saltimbocca egy klasszikus olasz étel, melyet hagyományosan borjúhúsból készítenek. A sertésszűz változat különösen gazdag ízekkel rendelkezik, mivel a hús zsályával és prosciuttóval van töltve, majd fehérboros szósszal tálalva. Az étel a római konyha egyik legismertebb fogása, amely a zsálya és a prosciutto friss, fűszeres ízét kombinálja a hús szaftos állagával. Tökéletes választás egy ünnepi vacsorához vagy különleges alkalomhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertésszűz
4 szelet Prosciutto
8 levél Friss zsályalevél
100 ml Fehérbor
2 ek. Vaj
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésszűz szeleteket vágd vékonyra, majd klopfold ki enyhén, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.

    A klopfolás segít abban, hogy a hús puhábbá váljon és gyorsabban süljön.

    2

    Minden szeletet tegyél a zsályalevélre és a prosciuttóra, majd tűzd át fogpiszkálóval, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben.

    A prosciutto és zsálya kombinációja különleges aromát ad a húsnak, próbáld meg egyenletesen elhelyezni őket.

    3

    Melegíts olívaolajat és vajat egy serpenyőben, majd süsd a hús szeleteket közepes lángon, 2-3 percig oldalanként, amíg a hús átsül és a prosciutto ropogósra sül.

    Ne süsd túl magas hőmérsékleten, mert akkor a zsálya megéghet, miközben a hús belseje nyers maradhat.

    4

    Miután megsült, add hozzá a fehérbort a serpenyőbe, és forrald fel, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön. A szószt öntsd a húsra.

    A fehérbor adja a szósznak a friss, enyhén savanykás ízt, ami jól passzol a hús gazdag ízéhez.

    5

    Tálald az elkészült húsokat frissen őrölt borssal, és egy kis friss zsályával díszítve.