A padlizsánszeleteket sózd be, majd 10 perc pihentetés után itasd le a kiengedett nedvességet papírtörlővel. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat.
A besózás segít eltávolítani a padlizsán kesernyés ízét és a felesleges nedvességet is.
Minden padlizsánszeletre tegyél egy vegetáriánus sonkaszeletet és egy zsályalevelet, majd rögzítsd fogpiszkálóval.
A növényi sonkát érdemes közvetlenül a padlizsánra helyezni, hogy a sütés során szépen rátapadjon.
A szeleteket lisztbe forgasd, majd rázd le a felesleget. Melegítsd fel az olívaolajat és a vajat egy nagy serpenyőben.
A liszt segíti a kérges felület kialakulását, ami később a szósz állagát is javítja.
Süsd meg a padlizsánszeleteket sonkás oldallal lefelé kezdve 2-3 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 2 percig. Vedd ki őket, tartsd melegen.
Ne süsd túl a padlizsánt, különben puha lesz – elég, ha csak aranybarnára pirul.
A visszamaradt zsiradékot öntsd fel a fehérborral, forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy kissé besűrűsödjön. Tedd vissza a padlizsánszeleteket, és forgasd meg őket a szószban.
A boros szósz selymes lesz, ha a főzés végén még egy kis hideg növényi vajat keversz bele.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.