A báránykaraj szeleteket enyhén klopfold ki, hogy vékonyabbak legyenek. Fektesd rá a zsályalevelet és a sonkaszeletet, majd tűzd össze fogpiszkálóval.
A hús szeletelése előtt mindig pihentesd egy kicsit, hogy könnyebb legyen a klopfolás!
A zöldspárgát mosd meg, és a fás végeit vágd le. A zöldspárga hegyét pici olívaolajjal pácolhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Ne vágd túl rövidre a zöldspárgát, mert nem marad meg a textúrája sütés közben!
Egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a húsokat mindkét oldalán, 3-4 percig, míg a sonka szépen megpirul. Közben ne mozdítsd a húsokat túl gyakran, hogy szép kérget kapjanak.
Ha túl sűrű a serpenyő, inkább dolgozz két részletben, hogy elkerüld a túlzsúfoltságot!
Ezután add hozzá a fehérbort a serpenyőhöz, és párold 2-3 percig, hogy a bor alkoholtartalma elpárolgjon, és az ízek összeérjenek.
Ha nem szeretnél túl sok bor ízt, válassz száraz fehérbort, hogy a hús ízét ne nyomja el.
A vajat tedd a serpenyőbe, és hagyd, hogy felolvadjon. Az így keletkező vajat kanalazd a húsokra, miközben további 1-2 percig pirítod őket, hogy a húsok megpuhuljanak és finom, gazdag ízt kapjanak.
A vaj segít abban, hogy az étel szaftos és ínycsiklandó legyen, de ne használd túl sokáig a legmagasabb hőmérsékleten!
A zöldspárgát egy másik serpenyőben párold 4-5 percig, amíg megpuhul, de megőrzi a ropogósságát. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A zöldspárgát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy megőrízze élénk zöld színét és ropogós textúráját!
Tálald a saltimboccát a párolt zöldspárgával, és egy kis extra friss zsályával díszítve. A húsra öntheted a serpenyőben maradt ízes vajat is.
A tálaláskor ne feledd, hogy a hús ne legyen túl sokáig a serpenyőben, mert a túlsütött hús kiszáradhat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.