Saltimbocca báránykarajjal, zöldspárgával, zsályával és sonkával tálalva

Saltimbocca zöldspárgával

A saltimbocca étel eredete Itáliából származik, és hagyományosan borjúhúsból készül, de az idők során különböző húsfajtákkal is készítik. Az étel neve szó szerint \'ugorj a szájba\' jelentéssel bír, mivel a gazdag ízeknek köszönhetően olyan élményt ad, amely azonnal elnyeri a figyelmünket. A báránykarajjal készült változata különösen finom, a zöldspárgával pedig friss és ropogós kontrasztot ad. Technikai tipp: A hús mindig legyen friss, és ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor elveszíti a szaftosságát. Ez a recept tökéletes vacsorára, különleges alkalmakkor vagy ünnepi étkezésekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Báránykaraj
300 g Friss zöldspárga
6 szelet Sonka
12 levél Friss zsályalevél
100 ml Fehérbor
2 ek. Olívaolaj
50 g Vaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A báránykaraj szeleteket enyhén klopfold ki, hogy vékonyabbak legyenek. Fektesd rá a zsályalevelet és a sonkaszeletet, majd tűzd össze fogpiszkálóval.

    A hús szeletelése előtt mindig pihentesd egy kicsit, hogy könnyebb legyen a klopfolás!

    2

    A zöldspárgát mosd meg, és a fás végeit vágd le. A zöldspárga hegyét pici olívaolajjal pácolhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    Ne vágd túl rövidre a zöldspárgát, mert nem marad meg a textúrája sütés közben!

    3

    Egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a húsokat mindkét oldalán, 3-4 percig, míg a sonka szépen megpirul. Közben ne mozdítsd a húsokat túl gyakran, hogy szép kérget kapjanak.

    Ha túl sűrű a serpenyő, inkább dolgozz két részletben, hogy elkerüld a túlzsúfoltságot!

    4

    Ezután add hozzá a fehérbort a serpenyőhöz, és párold 2-3 percig, hogy a bor alkoholtartalma elpárolgjon, és az ízek összeérjenek.

    Ha nem szeretnél túl sok bor ízt, válassz száraz fehérbort, hogy a hús ízét ne nyomja el.

    5

    A vajat tedd a serpenyőbe, és hagyd, hogy felolvadjon. Az így keletkező vajat kanalazd a húsokra, miközben további 1-2 percig pirítod őket, hogy a húsok megpuhuljanak és finom, gazdag ízt kapjanak.

    A vaj segít abban, hogy az étel szaftos és ínycsiklandó legyen, de ne használd túl sokáig a legmagasabb hőmérsékleten!

    6

    A zöldspárgát egy másik serpenyőben párold 4-5 percig, amíg megpuhul, de megőrzi a ropogósságát. Sózd, borsozd ízlés szerint.

    A zöldspárgát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy megőrízze élénk zöld színét és ropogós textúráját!

    7

    Tálald a saltimboccát a párolt zöldspárgával, és egy kis extra friss zsályával díszítve. A húsra öntheted a serpenyőben maradt ízes vajat is.

    A tálaláskor ne feledd, hogy a hús ne legyen túl sokáig a serpenyőben, mert a túlsütött hús kiszáradhat!