A borjúszeleteket klopfold ki vékonyra, majd sózd és borsozd meg. Minden szeletre helyezz egy szelet parmai sonkát és egy zsályalevelet, majd tűzd össze fogpiszkálóval.
A borjú húsa gyorsan átsül, ne klopfold túl vékonyra, különben kiszárad.
A szeleteket enyhén forgasd meg lisztben – csak vékony rétegben vonja be, ne legyen túl lisztes.
A liszt majd segít a mártás sűrítésében is, és szép kérget ad a húsnak.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat 30 g vajjal. A húsokat sonkás oldallal lefelé pirítsd 2-3 percig, majd fordítsd meg és süsd még 2 percig. Vedd ki, tartsd melegen.
A sonkás oldal legyen ropogós, de ne égesd meg – ehhez közepes láng szükséges.
A visszamaradt szaftba tedd a maradék 30 g vajat és 2 friss zsályalevelet. Olvaszd össze alacsony lángon, adj hozzá 1 ek. citromlevet és forgasd össze, míg mártás állagú nem lesz.
Ne forrald a vajat túl – csak addig melegítsd, míg sima és selymes mártás lesz belőle.
Tálaláskor kanalazz a zsályás vajmártásból a húsokra. Frissen, melegen fogyaszd, például polenta vagy párolt zöldség mellé.
A zsályás vajmártást közvetlenül tálalás előtt készítsd el – frissen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.