A teljes búzát és a rizst alaposan öblítsd le, majd egy nagy fazékban tedd fel főzni bő vízben, amíg a szemek megpuhulnak.
A legjobb, ha előző este beáztatod a búzát, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.
Amíg a búza és a rizs fő, egy másik serpenyőben hevítsd az olajat, és pirítsd meg benne a földimogyorót, amíg enyhén aranybarnára nem sül.
A földimogyoró ne égjen meg, különben keserű lesz. Ha kész, tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a zöld chilit, fokhagymát és a friss gyömbért, amíg illatosak nem lesznek.
A fokhagyma és a gyömbér frissessége adja a pongalnak a jellegzetes ízt, így ne hagyd ki őket.
Miután a búza és a rizs megfőtt, keverd össze őket a pirított zöld chilis keverékkel, és adj hozzá egy csipet sót, valamint a tamarind vizet.
A tamarind víz egy különleges, enyhén savanykás ízt ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a fűszereket.
Tálalás előtt add hozzá a túrót és a pirított földimogyorót. Keverd össze alaposan, és szórd meg friss koriander levelekkel.
A túró krémessé teszi a pongalt, és finom textúrát ad neki. Ha szeretnéd, pici kókuszreszeléket is adhatsz hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.