Samba godhumai pongal túróval és földimogyoróval tálalva, friss korianderrel díszítve

Samba godhumai pongal

A samba godhumai pongal egy híres dél-indiai étel, amely a szegényebb rétegek étkezéséhez kapcsolódik. Az ételt hagyományosan különleges alkalmakkor készítik, mivel a búza és a rizs kombinációja egy gazdag, tápláló ételt eredményez. A pongal eredete a Tamílnádból származik, ahol a tészta az ünnepi ételek részét képezi. A túró és a földimogyoró egyedi ízkombinációt ad, míg a koriander frissessége kiemeli a fűszerek gazdagságát. Tálald a pongalt friss zöldségekkel vagy joghurttal, hogy még ízletesebb legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Samba godhumai (teljes búza)
100 g Túró
50 g Földimogyoró
2 db Zöld chili
4 db Fokhagyma
1 ek. Friss gyömbér
2 ek. Szójaolaj
1 ek. Koriander levelek
100 g Rizs
1 tk.
1 ek. Tamarind víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes búzát és a rizst alaposan öblítsd le, majd egy nagy fazékban tedd fel főzni bő vízben, amíg a szemek megpuhulnak.

    A legjobb, ha előző este beáztatod a búzát, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.

    2

    Amíg a búza és a rizs fő, egy másik serpenyőben hevítsd az olajat, és pirítsd meg benne a földimogyorót, amíg enyhén aranybarnára nem sül.

    A földimogyoró ne égjen meg, különben keserű lesz. Ha kész, tedd félre.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a zöld chilit, fokhagymát és a friss gyömbért, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagyma és a gyömbér frissessége adja a pongalnak a jellegzetes ízt, így ne hagyd ki őket.

    4

    Miután a búza és a rizs megfőtt, keverd össze őket a pirított zöld chilis keverékkel, és adj hozzá egy csipet sót, valamint a tamarind vizet.

    A tamarind víz egy különleges, enyhén savanykás ízt ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a fűszereket.

    5

    Tálalás előtt add hozzá a túrót és a pirított földimogyorót. Keverd össze alaposan, és szórd meg friss koriander levelekkel.

    A túró krémessé teszi a pongalt, és finom textúrát ad neki. Ha szeretnéd, pici kókuszreszeléket is adhatsz hozzá.