Sambousek fokhagymás-sajtos töltelékkel, ropogós tésztában

Sambousek fokhagymával

A Sambousek egy tradicionális közel-keleti étel, amely gyakran sós falatként kerül tálalásra különböző ízesített töltelékekkel. A fokhagymás-sajtos változata különösen népszerű, mivel az édes-sós ízek tökéletes harmóniát alkotnak a ropogós tésztával. Ezt az ételt rendszerint frissen, melegen fogyasztják, gyakran előételként vagy snackként.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
120 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor
7 g Szárított élesztő
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss koriander
100 g Feta sajt
3 ek. Olívaolaj (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sót és szárított élesztőt keverd össze egy tálban.

    Fontos, hogy a lisztet átszitáljuk, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk.

    2

    Add hozzá a meleg vizet és 2 evőkanál olívaolajat, majd dagaszd meg a tésztát. Hagyd pihenni 30-40 percig, amíg megkel.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad, de rugalmas és sima.

    3

    Miközben pihen a tészta, a fokhagymát apróra vágd, és a friss korianderrel, valamint a feta sajttal keverd össze.

    A koriander friss, citrusos íze jól kiegészíti a fokhagyma aromáját. A feta sajt édes-sós íze gazdagítja a tölteléket.

    4

    A megkelt tésztát nyújtsd vékonyra, majd vágj belőle kis köröket. A közepére helyezd el a fokhagymás-sajtos tölteléket.

    A tészta nyújtása előtt mindig pihentesd egy kicsit, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    5

    Hajtsd félbe a tésztát, és a széleit jól nyomkodd össze, hogy ne nyíljon ki a sütés közben.

    Ha szükséges, egy villával is lenyomhatod a széleket, így szép mintát kapsz.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a sambousekot mindkét oldalon aranybarnára, kb. 4-5 percig.

    A közepes hőmérséklet a legjobb a sütéshez, hogy a sambousek kívül ropogósak, belül pedig puhaak maradjanak.

    7

    Tálald melegen, és ízlés szerint friss korianderrel díszítve.

    A sambousek legjobban frissen fogyaszthatók, de a fagyasztott változat is remek, ha későbbi étkezéshez szeretnéd használni.