A lisztet, cukrot, sót és szárított élesztőt keverd össze egy tálban.
Fontos, hogy a lisztet átszitáljuk, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk.
Add hozzá a meleg vizet és 2 evőkanál olívaolajat, majd dagaszd meg a tésztát. Hagyd pihenni 30-40 percig, amíg megkel.
A tészta akkor jó, ha nem ragad, de rugalmas és sima.
Miközben pihen a tészta, a fokhagymát apróra vágd, és a friss korianderrel, valamint a feta sajttal keverd össze.
A koriander friss, citrusos íze jól kiegészíti a fokhagyma aromáját. A feta sajt édes-sós íze gazdagítja a tölteléket.
A megkelt tésztát nyújtsd vékonyra, majd vágj belőle kis köröket. A közepére helyezd el a fokhagymás-sajtos tölteléket.
A tészta nyújtása előtt mindig pihentesd egy kicsit, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Hajtsd félbe a tésztát, és a széleit jól nyomkodd össze, hogy ne nyíljon ki a sütés közben.
Ha szükséges, egy villával is lenyomhatod a széleket, így szép mintát kapsz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a sambousekot mindkét oldalon aranybarnára, kb. 4-5 percig.
A közepes hőmérséklet a legjobb a sütéshez, hogy a sambousek kívül ropogósak, belül pedig puhaak maradjanak.
Tálald melegen, és ízlés szerint friss korianderrel díszítve.
A sambousek legjobban frissen fogyaszthatók, de a fagyasztott változat is remek, ha későbbi étkezéshez szeretnéd használni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.