Egy tálban keverd össze a lisztet, sót és az élesztőt. Add hozzá az olívaolajat és fokozatosan a langyos vizet, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Fedd le egy tiszta konyharuhával, és pihentesd 1 órán át meleg helyen.
A víz ne legyen forró, mert az élesztő nem fog megkelni – legyen csak kézmeleg.
Közben készítsd el a tölteléket: a finomra vágott vöröshagymát pirítsd meg kevés olajon, majd add hozzá a darált marhahúst. Fűszerezd fahéjjal, borssal, szerecsendióval, és süsd, amíg meg nem pirul az egész keverék.
A húst közepes lángon pirítsd, hogy ne engedjen túl sok levet és szépen karamellizálódjon.
A megkelt tésztát oszd kis gombócokra, majd lisztezett felületen nyújtsd ki őket kör alakúra, kb. 10 cm átmérőjűre.
Ha ragadna a tészta, egy kevés olívaolajjal is megkenheted a nyújtófelületet a liszt helyett.
Minden kör közepére tegyél 1-1 evőkanál húsos tölteléket, majd hajtsd félbe, és nyomd le a széleket. Egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól zárjon.
A szélek lezárása során figyelj arra, hogy ne kerüljön töltelék a peremre – különben szétnyílik sütéskor.
Helyezd a megtöltött sambousekeket sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg őket vékonyan olívaolajjal, hogy szép aranybarna színt kapjanak.
Használj ecsetet a kenéshez, így egyenletes réteget kapsz, és nem lesz olajos a tészta.
Süsd 190°C-ra előmelegített sütőben 18–20 percig, amíg a tészták aranyszínűre sülnek és ropogósak lesznek.
Figyeld a színüket – ha már enyhén barnulnak a széleken, készen vannak!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.