A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, élesztőt és cukrot, majd lassan adagold hozzá a vizet, és keverd össze. Gyúrd meg a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta ne legyen túl kemény, hogy könnyen nyújtható legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vízet.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30-40 percig, amíg megkel.
A pihenés alatt a tészta fel fog duzzadni, így könnyebben formázható lesz.
Miközben a tészta pihen, készítsd el a húsos tölteléket. A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze. A húsba tedd bele a fokhagymát, hagymát, köményt, paprikát, sót és borsot, majd pirítsd meg egy serpenyőben, amíg a hús teljesen meg nem sül.
A hús ne legyen túl zsíros, hogy a töltelék ne legyen túl olajos.
Miután a hús megpuhult, add hozzá a petrezselymet és keverd jól össze.
A friss petrezselyem élénk ízt ad a tölteléknek és szép színt is biztosít.
Miután a tészta megkelt, oszd fel 10-12 egyenlő részre, és formázz kis golyókat belőlük.
Ha a tészta túl ragadós, lisztezett felületen dolgozz, hogy könnyebben formálható legyen.
A golyókat nyújtsd ki vékony lapokká, majd kanalazz egy evőkanál húsos tölteléket a közepére.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy könnyen összetudd hajtani a sambousekot.
Hajtsd félbe a tésztát, és a széleit jól nyomd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A széleket biztosan zárd le, különben sütés közben kinyílhatnak a sambousekok.
Hevítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és a sambousekokat süsd meg mindkét oldalukon, amíg aranybarnára nem sülnek.
Az olaj hőmérséklete fontos, hogy a sambousek kívül ropogósak legyenek, de belül puhák maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.