Sambusa fűszeres bárányhússal, frissen sült és ropogós

Sambusa fűszeres bárányhússal

A sambusa egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. A bárányhúsos sambusa különleges ízvilága a fűszerekkel és a ropogós tésztával egyedülálló élményt nyújt. Az indiai konyhában gyakran készítik ünnepekre, családi összejövetelekre, és bármilyen étkezéshez remek választás. A húsos töltelék és a fűszeres ízek egyesítése biztosítja, hogy minden falat élvezetes legyen.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Bárányhús (darálva)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
1 ek. Fűszerkeverék (garam masala)
1 tk. Curry por
1 tk. Kömény
1 tk. Pirospaprika
12 db Tészta (sambusahoz)
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst egy serpenyőben hevítsd meg az olívaolajjal, majd add hozzá a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A hús egyenletes pirítása segít abban, hogy minden darab ízletes és ínycsiklandó legyen.

    2

    Add hozzá a curry port, köményt, pirospaprikát és garam masala fűszerkeveréket. Keverd jól össze, és főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek pirítása kihozza az aromákat, és még intenzívebbé teszi az ételt.

    3

    Miután a fűszerek elkeveredtek, add hozzá a friss koriandert és sót. Keverd össze, majd vedd le a tűzről.

    A koriander frissessége tökéletesen illik a fűszeres bárányhúshoz.

    4

    A sambusa tésztát készítsd elő, és töltsd meg a fűszeres bárányhússal. Az egyik sarkát hajtsd fel, majd tekerd össze a tészta két szélét, hogy töltelék ne szökjön ki a sütés során.

    A tésztát ügyesen kell zárni, hogy a sambusa ne nyíljon ki a sütés közben.

    5

    Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és süsd a sambusákat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnára sülnek.

    A megfelelő hőmérséklet elérése segít abban, hogy a sambusák kívül ropogósak, belül pedig szaftosak maradjanak.

    6

    A kész sambusákat tálald melegen, és ha szeretnéd, kínálj mellé joghurtot vagy friss salátát.

    A sambusa frissen a legfinomabb, és jól passzol hozzá egy enyhén fűszeres joghurt vagy egy friss citromos saláta.