A bárányhúst egy serpenyőben hevítsd meg az olívaolajjal, majd add hozzá a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
A hús egyenletes pirítása segít abban, hogy minden darab ízletes és ínycsiklandó legyen.
Add hozzá a curry port, köményt, pirospaprikát és garam masala fűszerkeveréket. Keverd jól össze, és főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerek pirítása kihozza az aromákat, és még intenzívebbé teszi az ételt.
Miután a fűszerek elkeveredtek, add hozzá a friss koriandert és sót. Keverd össze, majd vedd le a tűzről.
A koriander frissessége tökéletesen illik a fűszeres bárányhúshoz.
A sambusa tésztát készítsd elő, és töltsd meg a fűszeres bárányhússal. Az egyik sarkát hajtsd fel, majd tekerd össze a tészta két szélét, hogy töltelék ne szökjön ki a sütés során.
A tésztát ügyesen kell zárni, hogy a sambusa ne nyíljon ki a sütés közben.
Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és süsd a sambusákat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnára sülnek.
A megfelelő hőmérséklet elérése segít abban, hogy a sambusák kívül ropogósak, belül pedig szaftosak maradjanak.
A kész sambusákat tálald melegen, és ha szeretnéd, kínálj mellé joghurtot vagy friss salátát.
A sambusa frissen a legfinomabb, és jól passzol hozzá egy enyhén fűszeres joghurt vagy egy friss citromos saláta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.