A halat és a tenger gyümölcseit mosd meg hideg vízben, csepegtesd le, majd a halat vágd nagyobb darabokra.
Mindig friss tengeri alapanyagokat használj, így intenzívebb és tisztább lesz a leves íze.
A hagymát, fokhagymát és paprikát vágd apróra, majd egy nagy lábasban kezd el megdinsztelni kevés olajon.
A zöldségek előzetes dinsztelése fokozza a leves alap ízét, így mélyebb és gazdagabb ízvilágot kapsz.
Add hozzá az apróra vágott burgonyát, édesburgonyát és zöldbanánt, majd öntsd fel 1,5 liter vízzel. Sózd, borsozd.
A zöldbanán különleges állagot és enyhén édeskés ízt ad a levesnek – ne hagyd ki!
Főzd a zöldségeket közepes lángon 20 percig, amíg félig megpuhulnak.
Ne főzd túl a zöldségeket, mert akkor szétfőnek a levesben. Inkább félpuhára főzd, mielőtt a halat hozzáadod.
Add hozzá a haldarabokat és a tenger gyümölcseit. Főzd további 10-12 percig, amíg a hal átfő, de nem esik szét.
A hal könnyen túlfő, ezért a végén add csak hozzá, és tartsd alacsonyabb hőmérsékleten.
A végén add hozzá az apróra vágott koriandert és a frissen facsart lime levét. Keverd át, és zárd el a lángot.
A koriander és lime frissessége tökéletesen kiegészíti a tengeri ízvilágot.
Tálald forrón, friss kenyérrel vagy lime-cikkekkel kiegészítve.
Ha marad másnapra is, még jobban összeérnek az ízek – de mindig melegítsd újra alacsony lángon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.