Sancocho de pescado, karibi halleves tenger gyümölcseivel és zöldségekkel tálalva

Sancocho de pescado (halas változat tenger gyümölcseivel)

A Sancocho de pescado a karibi térség egyik legismertebb és legkedveltebb hallevese, amely különféle régiós változatban létezik. Eredete Latin-Amerikába és a Karib-szigetekre nyúlik vissza, ahol gyakran készítik ünnepi alkalmakkor vagy hétvégi családi ebédekre. A sancocho különlegessége abban rejlik, hogy friss halat és tenger gyümölcseit kombinálja egzotikus zöldségekkel, mint a zöldbanán és édesburgonya. A lime és koriander frissessége kiválóan kiegészíti a tengeri ízvilágot, így minden kanálban ott van a tenger szele és a trópusok íze. Ez az étel egyszerre tápláló és frissítő, tökéletes egy nyári ebédhez vagy egy különleges hétvégi vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér húsú hal (pl. tőkehal, snapper)
200 g Tenger gyümölcsei (rák, kagyló, tintahal)
2 db Burgonya
1 db Zöldbanán
1 db Édesburgonya
1 db Paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Koriander
1 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Bors
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat és a tenger gyümölcseit mosd meg hideg vízben, csepegtesd le, majd a halat vágd nagyobb darabokra.

    Mindig friss tengeri alapanyagokat használj, így intenzívebb és tisztább lesz a leves íze.

    2

    A hagymát, fokhagymát és paprikát vágd apróra, majd egy nagy lábasban kezd el megdinsztelni kevés olajon.

    A zöldségek előzetes dinsztelése fokozza a leves alap ízét, így mélyebb és gazdagabb ízvilágot kapsz.

    3

    Add hozzá az apróra vágott burgonyát, édesburgonyát és zöldbanánt, majd öntsd fel 1,5 liter vízzel. Sózd, borsozd.

    A zöldbanán különleges állagot és enyhén édeskés ízt ad a levesnek – ne hagyd ki!

    4

    Főzd a zöldségeket közepes lángon 20 percig, amíg félig megpuhulnak.

    Ne főzd túl a zöldségeket, mert akkor szétfőnek a levesben. Inkább félpuhára főzd, mielőtt a halat hozzáadod.

    5

    Add hozzá a haldarabokat és a tenger gyümölcseit. Főzd további 10-12 percig, amíg a hal átfő, de nem esik szét.

    A hal könnyen túlfő, ezért a végén add csak hozzá, és tartsd alacsonyabb hőmérsékleten.

    6

    A végén add hozzá az apróra vágott koriandert és a frissen facsart lime levét. Keverd át, és zárd el a lángot.

    A koriander és lime frissessége tökéletesen kiegészíti a tengeri ízvilágot.

    7

    Tálald forrón, friss kenyérrel vagy lime-cikkekkel kiegészítve.

    Ha marad másnapra is, még jobban összeérnek az ízek – de mindig melegítsd újra alacsony lángon.