Sandesh sáfránnyal, túrós édesség díszített mandulával

Sandesh sáfránnyal

A sandesh egy híres bengáli édesség, amely túróból készül, és az egyik legnépszerűbb desszert Indiában. A sáfrány és a rózsavíz hozzáadása egyedülálló ízkombinációt eredményez, amely a tradicionális receptet egy új szintre emeli. Eredetileg ünnepi alkalmakra készítették, de ma már bármikor fogyasztható, mivel könnyű elkészíteni és ínycsiklandóan finom. A rózsavíz frissessége és a sáfrány meleg íze tökéletesen egyesül a túró lágy textúrájával. Tálald hidegen egy friss koriander levelekkel díszített desszertként vagy akár egy különleges vacsora végén.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Túró
100 g Cukor
50 ml Tejszín
0.5 g Sáfrány
2 ek. Víz
1 tk. Rózsavíz
30 g Mandula vagy pisztácia (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót alaposan nyomd ki, hogy ne maradjon felesleges folyadék. A túrót tedd egy nagy tálba.

    A túrót érdemes szitán átnyomni, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsd belőle.

    2

    A sáfrányt keverd el a vízben, hogy az ízesítő hatóanyagok feloldódjanak. Ha kell, hagyd állni 10 percig.

    A sáfrányt meleg vízben oldva tudja legjobban kiadni az ízét és színét.

    3

    A túróhoz add hozzá a cukrot, tejszínt, rózsavizet és a sáfrányos vizet. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    A rózsavíz egy különleges aromát ad a sandeshnek, de ha nem találod, kihagyhatod.

    4

    A masszát tedd a tűzhelyre, és kis lángon, folyamatos keverés mellett főzd 10-15 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    Ne hagyd túl hosszú ideig a tűzhelyen, mert a túró megéghet, és elveszítheti finom ízét.

    5

    Miután besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Formázz belőle kis golyókat vagy tetszőleges formákat.

    Ha szeretnél díszíteni, a mandula vagy pisztácia szeletekkel a tetejére szórhatsz egy kis extra ropogósságot.

    6

    Hűtsd le a kész sandesht, majd tálald a hűtőben egy-két órán át pihentetve.