Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt átszitálása segít elkerülni a csomókat a tésztában. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől és a tojások méretétől, ezért óvatosan adagold.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A tészta gyúrása elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. A pihentetés alatt a gluténszálak ellazulnak, így könnyebb lesz nyújtani.
A töltelékhez aprítsd fel a sárgabarackot, majd keverd össze a reszelt fehér csokoládéval, a porcukorral, a vanília kivonattal és a reszelt citromhéjjal, hogy egy finom, gyümölcsös tölteléket kapj.
Ha a sárgabarack túl lédús, nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet, különben eláztathatja a tésztát.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a sárgabarackos-fehér csokis töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, de vigyázz, hogy ne szakadjon el. A töltelék adagolásánál figyelj, hogy egyenletes mennyiség kerüljön minden ravioliba.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket alaposan nyomkodd össze, akár egy villával is segítheted, hogy biztosan zárjanak. Ha a tészta túl száraz, kend meg egy kevés vízzel a széleket.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert lehűthetik a vizet és összeragadhatnak. Ha feljöttek a víz tetejére, az azt jelenti, hogy megfőttek.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vajat ne hevítsd túl, csak olvaszd meg. Óvatosan forgasd át a raviolikat, hogy ne törjenek össze.
Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá reszelt fehér csokoládét, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.
Az öntethez használt fehér csokoládé minősége nagyban befolyásolja az ízét. Vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét a tejszínben, hogy ne égjen meg.
Tálaláskor locsold meg a fehér csokoládés öntettel, és szórd meg pirított mandulával. Melegen fogyaszd!
A pirított mandula remekül kiegészíti a sárgabarack és a fehér csokoládé ízét. A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.