Krémes sårgarépakrémleves tålalva

Sårgarépakrémleves

A sĂĄrgarĂ©pakrĂ©mleves egy könnyed Ă©s selymes leves, amely tele van termĂ©szetes Ă©dessĂ©ggel Ă©s tĂĄplĂĄlĂł összetevƑkkel. A sĂĄrgarĂ©pa Ă©lĂ©nk narancssĂĄrga szĂ­ne Ă©s Ă©deskĂ©s Ă­ze tökĂ©letes alapot ad ennek a krĂ©mes levesnek, amelyet a gyömbĂ©r Ă©s a szerecsendiĂł tesz igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ©. KĂ©pzeld el, ahogy a frissen fƑtt, selymes leves illata betölti a konyhĂĄt, miközben a pirĂ­tott szezĂĄmmag ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a tĂĄlalĂĄskor. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s egyik titka, hogy a sĂĄrgarĂ©pĂĄt kellƑen puhĂĄra fƑzzĂŒk, majd teljesen simĂĄra pĂŒrĂ©sĂ­tjĂŒk, Ă­gy a leves selymes Ă©s könnyen emĂ©szthetƑ lesz. Ezzel a recepttel garantĂĄltan tökĂ©letes sĂĄrgarĂ©pakrĂ©mlevest kĂ©szĂ­thetsz otthon!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
670 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 800 ml ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 150 ml Tejszín
⭕ 5 g Só
⭕ 2 g Bors
⭕ 3 g GyömbĂ©r
⭕ 1 g Szerecsendió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sårgarépåt håmozd meg, mosd meg, majd vågd kisebb kockåkra.

    MinĂ©l kisebb kockĂĄkra vĂĄgod a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, annĂĄl hamarabb megfƑ.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymåt és a fokhagymåt.

    A hagymåt érdemes apróra vågni, hogy ne maradjon darabos a leves.

    3

    Egy lĂĄbasban olvaszd fel a vajat, Ă©s pĂĄrold meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt közepes lĂĄngon, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    A vaj helyett hasznĂĄlhatsz olĂ­vaolajat is.

    4

    Add hozzå a sårgarépåt és a reszelt gyömbért, majd keverd åt néhåny percig.

    A gyömbér pikåns ízt ad a levesnek. Ha nem szereted, el is hagyhatod.

    5

    Öntsd fel az alaplĂ©vel, Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon 20 percig, amĂ­g a sĂĄrgarĂ©pa teljesen megpuhul.

    Ha nincs alapleved, hasznålhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt kölcsönöz a levesnek.

    6

    Egy botmixer segĂ­tsĂ©gĂ©vel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest, amĂ­g teljesen sima ĂĄllagĂș nem lesz.

    VigyĂĄzz, mert a forrĂł leves fröcsöghet pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©s közben. HasznĂĄlj magas falĂș edĂ©nyt.

    7

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s szerecsendiĂłval. Keverd jĂłl össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig.

    A szerecsendió mennyiségével óvatosan bånj, mert nagyon intenzív íze van. A tejszín helyett hasznålhatsz kókusztejet is.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd kissĂ© hƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd pirĂ­tott szezĂĄmmaggal vagy friss petrezselyemmel.

    A leveshez kínålhatsz pirított tökmagot, egy kanål tejfölt vagy egy csepp olívaolajat is.